Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Vad är ett "skitjobb"?

Klart alliansen vill värja sig mot att de försämrat för ungdomarna genom sin politik sakta men säkert ändrat balansen på arbetsmarknaden. Detta har givit oss "skitjobb" jobb som har dåliga avtal mellan arbetstagare och arbetsgivare.

Att alliansen försämrat LAS - lagen om anställningsskydd så ungdomar har visstidsanställning mellan 0-24månader (1-12månader 2006) innan de får tillsvidareanställning (fast) och därmed gör dem än mer otrygga och livegna arbetsgivaren bryr inte alliansen sig om.

Att alliansen chockhöjde avgiften till A-kassan med en straffavgift som gjorde att många unga inte ansåg sig ha råd att vara med. Är inte heller det något de skäms över.

Att däremot slå undan benen på ungdomarna sedan skicka ut dom i arbetslöshet och dumpa deras lön är något alliansen vill.

Balansen som alliansen ändrade till arbetsgivarnas fördel ger flera effekter. En är att ungdomar nu tvingas ut av arbetsförmedlingen till mer eller mindre seriösa företag, och ska jobba på provisionsbaserad lön.

Karin Wanngård (S) får nu kritik mot att hon sa "skitjobb" om dessa jobb som arbetsförmedlingen tvingar ungdomar att söka trots kritik mot denna marknad. Karin Wanngårdsa sa detta ganska tydligt, Expressen:
"Unga ska inte tvingas ta och lånas in i skitjobb, som att vara säljare och arbeta på provision"

Dokument inifrån om "säljsekten"
Ekot om telefonförsäljare som utnyttjas
DN - Peter Wolodarski om uttalandet
Expressen återupprepar
Karin Wanngård ser sig tvingad att förklara för borgarna (hur kan dom leda landet?)

2 kommentarer:

  1. Jaha, nu ska man visst inte få tala klarspråk längre. ALLA vet att det finns skitjobb, inte ens bortskämda borgare som Wolodarski som vuxit upp med silversked i mun tror annorlunda. Men det är visst inte okej att yttra offentligt. Nej, vi ska låtsas att vi lever i den bästa av alla världar och att skitjobben inte alls är på väg att bli norm utan är en kort naturlig fas som student, innan man karriär.

    SvaraRadera
  2. Tyvärr verkar det som om man från borgerligt håll inte vill veta vart de styr Sverige. Mot dåliga villkor på arbetsmarknaden.

    SvaraRadera