Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Varför kasta sten i glashus, Reinfeldt?

Vet inte om vi ska kasta sten i glashus som land. Putin är på besök och de pratar om ditt och datt. Reinfeldt vill visa "lite" att han bryr sig om Rysslands medborgare och flikar in lite om de mänskliga rättigheter som finns.

Men hur är det i Sverige, herr Reinfeldt?

"rättigheter för att tillgodose de grundläggande behoven, till exempel rätten till en tillfredsställande levnadsstandard, till hälsovård." Regeringskansliet
Så vad är "tillfredsställande"?
"Inte bara hemlösa och missbrukare söker hjälp på härbärgen. Nu har de fått sällskap av de utförsäkrade, larmar LO i dag.
– Det är ingen drömsituation, säger Eva Nilsson, en av de nödställda.
Föreningen Ny gemenskap i Stockholm serverar frukost för fem kronor och lunch för tio. I dag skriver LO-basen Wanja Lundby Wedin på Aftonbladet Debatt att en ny grupp har börjat komma dit sedan socialförsäkringsreformen vid årsskiftet: De utförsäkrade." Alliansfritt Sverige, debattartikel, Aftonbladet
Dags för "Det sovande folket" (Reinfeldts bestseller) att vakna och börja bryr sig om de som blir sjuka eller arbetslös. En dag kan det vara du som ligger under Försäkringskassans ok. Skulle du vilja att någon hjälpte dig?

UNT.se andra som råkat illa ut
Expressen andra som råkat illa ut
DagensArena andra som råkat illa ut

Media:
SvD om Putin
SvD om kaoset
SvD igen
DI
Ekot
Eko 2
Putin till attack
Ab, Ab2, Ab3, SvD, Exp, Exp2, Ab, Ab2, Ab3, Ab4, DN, DN2, DN3, Ex, SvD, SvD2, SvD3.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar