Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Borgarnas sociala experiment över?

Kan det bli en förändring i Sveriges utförsäkringspolitik nu när sd försöker plocka lite politiska enkla poäng i en infekterad debatt?

Socialförsäkringsutskottet ska behandla sjukregler och sd har efter lite "tankeverksamhet" sagt att de stödjer det rödgröna förslaget. Detta blir då ett ytterligare bakslag för den sittande borgerliga regeringen som fortfarande verka tycka (trots kds media avbön) att är du sjuk så pass att du kan slicka frimärken så finns det jobb, och därför ska du inte ha ersättning från sjukförsäkringen.

Vad som mest oroar är sd.
"Efter att tidigare ha varit tveksamt gör sverigedemokraterna klart att partiet stöder de rödgrönas linje"
Då kan vi fråga oss, vad var det de ville ha av regeringen som de inte fick. Och än mer oroande, kommer regeringen göra allt för att skydda sitt sociala experiment genoma att under bordet ge ett litet köttben till sd i sista stund.

Frågorna kvarstår och jag tycker det är olyckligt att vi har ett så främlings och fackfigentligt parti som vågmästare i en demokrati som Sverige.

Håkan Juholts tal om paraplypolitik där vi tillsammans driver Sverige framåt genom att ta hand om dom som befinner sig i ett socialt regn genom att ge dom ett socialt paraply är vad Sverige i dag behöver. Vi måste komma bort från borgarnas misslyckade sociala experiment och ta fram Håkan Juholts paraply. Ett paraply som varit grunden i det Socialdemokratiska folkhemsbygge.

Dock vill borgarna visa att de tycker om välfärd genom att i år hylla 100år av "välfärdspolitik" baserad på 1913 års införande av allmänpension.
"Det var först i och med folkpensionens införande 1948 som pensionen uppnådde en nivå att den gick att leva på. Då blev också pensionen en rättighet och inte inkomstprövad." Dokumentet

Media: DI, DI2, DI3, DI4, DI4, Ex, LO, Norran, SvD

Bloggat: DT, Moberg

Kring frågan förr, Media: SvD 1, 2, 3, 4, Ab 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, SMP 1, 2, 3, 4, 5, Expr, Skånskan 1, 2, 3, NSK 1, 2, 3, GP 1, 2, 3, 4, 5, 6, HD 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

3 kommentarer:

 1. Jag undrar när en Sosse kan bli nöjd med något annat än massinvandring och
  ett bidragsberg,och sen spelar det nog ingen roll vad Sd gör,för allt dem gör är fel.

  SvaraRadera
 2. Kanske SD tycker att plusjobb är bättre än fas3-jobb?
  Förklara gärna varför det är bättre den som kan.

  Varför gnälla över att S stoppar Fas3 med hjälp av SD?
  Även V och MP hjälpte till att stoppa denna.

  Så har en käpp satts i hjulet, de berörda får vänta i minst 3,5 år till innan de anvisas till sina plusjobb - eller förpesioneras, vilket som kommer först.

  SvaraRadera
 3. Nu ska ni inte vara såna.
  sd har en mycket stark facklig och främlingsfientlig inställning. Detta är helt emot S, IF Metalls och mina värderingar. Det finns människor som har sd åsikter och det är deras rätt att ha. Men hoppas att de inser allvaret vad sådana åsikter kan åstadkomma.

  "Plusjobben gav två års jobb med avtalsenlig lön och nyttig arbetslivserfarenhet."

  Inte 300kr/dag som FAS 3 utan avtalsenlig lön.

  SvaraRadera