Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Idrottare, vågar ni ta politisk ställning?

Till att börja med så är jag inte den typen som skulle ligga i soffan och äta chips och se OS. Chips äter jag ändå ;-)

Visst kan jag följa något lopp eller match när det hettar till och prispallen hägrar för våra svenska idrottare, men tyvärr mer än så är det inte. Dock finns det nog en och annan som blir helt uppslukade av olika idrottsevenemang.

Då tycker jag att vår kära idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth, är lite fel ute, när hon menar att möjligheten att se på Olympiska spelen INTE är någon klassskillnad.

Men eftersom borgarnas politik är att just de rika ska ha mer och gärna genom att ta från de fattiga, så är Lena Adelsohn Liljeroth helt i linje med sitt partis synsätt.

Partisekreterare för Socialdemokraterna Carin Jämtin vill att staten ska hjälpa SVT att kunna köpa in evenemang som Olympiska spelen för att nå ut till alla i Sverige och vara gratis att titta på. D.v.s. även en i smålands mörka skogar med en s.k. "dumbox" (inget programkort) kopplad till en hustaksantenn kan titta och följa våra idrottsutövare.

Jag håller med Carin Jämtin att något så stort som Olympiska Spelen SKA alla i Sverige kunna följa utan att binda upp sig till någon kanalleverantör på två års abonnemang.

Till detta kommer jag osökt in på barnfattigdom, pensionärernas situation, sjuka som utförsäkrats, arbetslösa som gått samma öde tillmötes.

Det är många Lena Adelsohn Liljeroth som inte kommer att ha råd med att följa våra OS-hopp. Kanske dags för idrottare att ta politisk ställning. Kanske lite "blackpower" protest vid prisutdelningspallen eller helst gå ut redan nu med att inte åka, om inte Olympiska spelen visas i en kanal som kan ses av de flesta (tekniskt) och är gratis (utan abonnemang och extra utrustning).

Kan meddela att jag sagt upp vårat Viasat abonnemang.


2 kommentarer:

  1. TV6 är en fri markbunden kanal som alla kan se via en vanlig antenn och utan programkort, eftersom IOK ställer vissa krav när de säljer rättigheterna kan man utgå ifrån att det mesta av vikt kommer att sändas där, kanalen är dessutom till skillnad från SVT helt gratis!

    SvaraRadera
  2. Sant, tänkte inte på TV6. Tror dock att mycket kommer inte att sändas där. Hela TV6 kan inte ställas om till att köra bara OS. Eller visst kan det, men medialt kaos i kanalen och tittarna lär ringa ner Viasat då.

    SvaraRadera