Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Reflektion över dagen

Underbart att se så många IF Metallare på kongressen som tillsammans vill vara med att påverka organisation, värdegrund, arbetssätt, samhälle och därmed politik i Sverige.

Om lokalen och arrangemanget är jag positivt överaskad. Det grafiska i bilderna och i inledningen med bilder till musiken på ett snyggt sätt. Även "molnet" av namnen på ombuden som flyger fram som stjärnorna i Windows skärmsläckaren. Stor eloge till de företag som fixat detta (satt bredvid dem ett tag och pratade om detta).

Värdig del med minnesstunden av de som gått bort mellan kongresserna. Mycket snyggt och värdigt.

Tyvärr fick jag inget visitkort (frågade inte heller) så jag vet inte vad designföretaget heter. Men ett bra jobb har de gjort.

Stefan Löfven gjorde ett mycket bra inledningstal till kongressen. Där han tog upp bl.a. att det var ju finanssektorn som skapade senaste krisen och skickade räkningen till industriarbetarna (lex SAAB). Det måste bli ett slut på detta och finanssektorn måste regleras. Det lär ju inte hända från denna regering.

Håkan Juholt kom på besök och fick rungande applåder kring framtids visionerna av Socialdemokraternas Sverige. Ett varmare Sverige där vi tar hand om de som får det svårt. Eller Social Demokrati kan vi också säga. Fick en liten personlig intervju lite snabbt, se den gärna här brevid.

I morgon kommer paneldebatterna igång, där företrädare från olika organisationer kommer att närvara i debatten. Även från våra "motparter". Hade dock sett att Urban Bäckström varit med.

Så var med och ställ dina frågor via Facebook Lördag kl: 9:00 drar det igång och på Facebook kommer en applikation dyka upp som ni kan interaktera med. Följ även med i Twitter flödet på LEINESBLOGG.com

Så gör din röst hörd, skapa debatt och var med att påverka!!

-----------------------------------------------------
Det finns många motioner till IF Metalls kongress, och många som ni ser är politiska. Därför kan man förstå att vi inom fackföreningen måste engagera oss politiskt för att få tillstånd förändringar på våra arbetsplatser och i samhället som berör alla. Där är för inte som facken grundade Socialdemokraterna.

--------------------------------------------------------
IF Metalls Kongress 2011 pågår 17-20 juni

Kommer att ha tre fokusområden:
− Vårt samhälle och solidariteten
− Våra arbetsplatser och utvecklingen av hållbara
arbeten
− Vår organisation och starkt medlemskap

Länk till kongress sidan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar