Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Inför IF Metalls kongress #3

Vår organisation Starkt medlemskap

Här blir det nog lite debatt, eller ingen alls. Men någon motion handlar om att stärka det fackliga politiska samarbetet (helt ok enligt mig). En annan motion vill avskaffa partistödet till Socialdmokraterna. Det parti fackföreningar var med att skapa för att få MAKT att STIFTA LAGAR.

Vad är det som inte går in?

Arbetsgivarna pumpar in miljoner till moderater och andra för att få sina krav tillgodosedda. Och vi hjälper Socialdemokraterna för att få våra krav tillgodosedda. Tyvärr har många medlemmar röstat på borgarna och därmed blir det svårt att dels föklara varför många av våra kamrater utförsäkras p.g.a. en politik som straffar alla de som inte arbetar (oavsett om de kan eller ej) men även att det i framtiden blir svårare att nå en bra uppgörelse med Teknikföretagen vi förhandlar med i avtalsrörelsen.

Så om vi nästa avtalsrörelse 2012 får gå med på både det ena och det andra får vi hänvisa till de medlemmar som röstade på borgarna. EX: borgarna gjorde det möjligt att ha olika beräkningar i semesterlönen. En oförändrad och en billigare lösning för företagen. Vad säger IF Metallare som röstade på borgarna om företagen 2012 ställer krav på att det ska vara den ”billiga” ersättningen? Detta var ju vad borgarna gick till val på.

Tänk INNAN ni röstar 2014

-----------------------------------------------------
Det finns många motioner till IF Metalls kongress, och många som ni ser är politiska. Därför kan man förstå att vi inom fackföreningen måste engagera oss politiskt för att få tillstånd förändringar på våra arbetsplatser och i samhället som berör alla. Där är för inte som facken grundade Socialdemokraterna.

#2:4 om Hållbart arbete
--------------------------------------------------------
IF Metalls Kongress 2011 pågår 17-20 juni

Kommer att ha tre fokusområden:
− Vårt samhälle och solidariteten
− Våra arbetsplatser och utvecklingen av hållbara
arbeten
− Vår organisation och starkt medlemskap

Länk till kongress sidan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar