Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Skolavslutning med besk eftersmak

Idag hade skolorna avslutning i min region. Underbart för elever att få en sommar med härlig grönska och sol. Värmen är på topp och alla verkar förhoppningsfulla och allt verkar uppåt.

Men hur går det med barnet som vi tittade lite extra på. Som kanske hade lite slitna kläder och inte det senaste modet, precis.
Hur känner sig föräldrarna när de fick försöka prata med barnet att de hade inte råd till klänningen eller byxorna. Hur kände sig barnet när det la sig till sängs igår kväll gråtandes inför avslutningen.

Det är inte lätt att inte ha jobb eller att vara sjukskriven för att sedan bli utförsäkrad p.g.a. den borgerliga alliansen anser att sjuka och arbetslösa är arbetsovana och ska piskas för att ta jobb. Detta gör de genom att minska ersättningarna för att sedan utförsäkra dom.

2014 är det en ny chans att försöka göra Sverige mer barnvänligt och ge framtidstro till föräldrar och ungdomar. Håkan Juholt har lovat, liksom Mona Sahlin gjorde i valet 2010 att göra om utförsäkringslagen och göra den mer "human". Även göra det bättre genom att med utbildning bekämpa arbetslöshet och ge stimulans till företagen. Håkan Juholt har lovat att utrota barnfattigdomen. Även att fördela statens resurser så det finns ett "paraply" över de som står i vardagens regn.

Hoppas att du som röstade på något allians parti sover lika dåligt som barnet i min berättelse.

Media: DN, SvD, DN, DN2, Ab, SR, SvD, Exp, SvD, DN, DN2, DN, SR, SR2, Svt, Tv4, Skånskan, SydSvenskan, GP

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar