Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Inför IF Metalls kongress #2:4


Hållbart arbete

Med Industriavtalet kom också förväntningar från arbetsgivarna.
"Främja industriell utveckling, lönsamhet och konkurrenskraft"
Tyvärr så kom LEAN-konceptet in och förstörde en produktionsfilosofi som integrerade produktionen, och där arbetarna på golvet (IF Metallare) fick mer ansvar och mindre tjänstemän behövdes.

LEAN däremot kan vi benämna som anorektiskt system som har som utgångspunkt att alla fuskar (ungefär som den borgerliga alliansen). Till detta behövs en uppsjö av tjänstemän och arbetare som kontrollerar andra arbetare. Monotont, repetitivt och minimal arbetsväxling för att du, Just DU ska bli världsbäst på just de 7 skurvarna som du skruvar dit på xxx antal enheter.

Klarar vi det från 25år till 65år? troligen inte och med borgarnas utförsäkringslag så lär industriarbetare bli socialfall.

Boten mot detta är Integrerad produktion.

Som en motion beskriver:
"Därmed föreslår vi en arbetsorganisation som successivt omfördelar ansvar och befogenheter till dem som arbetar längst ut i organisationen samt organiserar arbetet i kundstyrda produktionsgrupper med roterande ledarskap och funktionsansvar. "

Och.......

"Till detta fordras heltäckande, mätbara och accepterade lönesystem. Lönesystem som belönar lärande och utveckling av självständiga anställda. Lönesystemet ska också stimulera utveckling av produkter och processer.

”Aktivt deltagande i förbättringsverksamheten måste löna sig för alla”

Denna motion är i sina alla ATT-satser "beaktad" från förbundsstyrelsen. Här vill jag se BIFALL från kongressen

Här skulle jag vilja se incitament för arbetsmarknadensparter från regeringen att börja styra Sverige mot hållbara arbeten och konkurrenskraftiga arbetsplatser som faktiskt fungerar IRL. Men någon hjälp från den borgerliga alliansen lär vi nog inte få.
-----------------------------------------------------
Det finns många motioner till IF Metalls kongress, och många som ni ser är politiska. Därför kan man förstå att vi inom fackföreningen måste engagera oss politiskt för att få tillstånd förändringar på våra arbetsplatser och i samhället som berör alla. Där är för inte som facken grundade Socialdemokraterna.

#2:2 om avtal och arbetsrätt
--------------------------------------------------------
IF Metalls Kongress 2011 pågår 17-20 juni

Kommer att ha tre fokusområden:
− Vårt samhälle och solidariteten
− Våra arbetsplatser och utvecklingen av hållbara
arbeten
− Vår organisation och starkt medlemskap

Länk till kongress sidan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar