Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Eloge till Josefin Brink


Josefin Brink tvålade till katarina brännström som fortfarande tycker att arbetare ska ha olika löner och olika försäkringsskydd bara för man bor eller har en firma från ett annat land.

Visst EU har gjort sitt för att försvåra för arbetarna att behålla och stärka sina rättigheter för att tillsammans skapa välfärd och även konkurrenskraft (lex Industriavtalet).

Anmärkningsvärt är att Katarina Brännström vidhåller som en igel, sitt parti och den borgerliga alliansen som fredrik reinfeldt säger sig värna om kollektivavtalen. Vilka kollektivavtal fredrik och andra borgare värnar om har de kanske inte sagt rent ut. Kanske är det Kinesiska avtal vi ska ha.

Josefin Brink gjorde en bra insats och det blev en tilltvålning av katarina brännström utan dess like. Gillade liknelsen att om britter kommer på besök till Sverige, varför får de inte köra efter sina trafikregler :-D

Visst finns det lite GO i vänstern också ;-)

p.s. inlägg om Håkan Juholts debatt kommer i morgon då jag lyssnat på den (kunde inte i realtid).

2 kommentarer:

 1. Ja, det är lätt att hylla vänsterpartiets Josefin Brink som gärna raljerar i riksdagens kammare. Som aldrig behöver ta ansvar för sina utspel. Men sanningen är att vi tillhör EU och EU-rätten är överordnad svensk lag. Därför kan vi inte ensidigt besluta om hur det ska vara i Sverige.
  Det är också märkligt att säga att om det inte är exakt svenska kollektivavtal så är det lönedumpning! Skyddet för utländska arbetare i Sverige är gott och det är möjligt för facket med stridsåtgärder om det inte är så! Men de som fuskar, inte följer lagen kommer man inte åt med ändrad lag. Det är kontroll och efterlevnad som måste skärpas! Här har facket en viktig uppgift liksom Arbetsmiljöverk och andra.

  Att jämföra med brittiska trafikregler i Sverige var skoj men helt fel!
  Katarina Brännström

  SvaraRadera
 2. Sant Katarina att det sägs mycket i Riksdagen som tolkas och tvistas om. Men sanningen är ju att när ni införde EU-direktivet gick ni lite längre än vad det sa.

  Då kommer ju frågan, varför då?

  SvaraRadera