Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Regeringen bär ansvaret till SAABs död

Den borgerliga regeringen har inte kunnat med att hantera kriser inom industrin, som åsamkades av finanskrisen. fredrik reinfeldt och maud olofsson har inte haft den kompetens för att hantera detta. De rusade till bankernas räddning, men struntade i arbetare i industrin. De som fredrik reinfeldt och maud olofsson sagts sig värna om i arbetarlinjens politik.

Krisen som drabbade SAAB var att banker blåst upp massa huslån och värden och det mesta gick sedan fel. SAAB och beställare fick inte sedan kredit av bankerna, TROTS att SAAB sålt bilar och producerade. Så bankerna var delaktiga i att döda SAAB, tillsammans med GM och den borgerliga regeringen.

SAAB lurades in i dödsspiralen genom att GM tog pengar från försäljning i USA och redovisade förlusterna i SAAB. Allt för att lura och få GM att se bättre ut. Detta gick ut 2009-04 men inte heller då reagerade regeringen. fredrik reinfeldt och maud olofsson har inte kunnat hantera detta.

Det hade varit väldigt enkelt att Sverige, Svenska staten gått in efter som GM så uppenbart misshandlat SAAB. Och fått SAAB på fötter igen då både vinst och förlust hade redovisats i samma bolag. SAAB hade fulla orderböcker och har det även nu med kinesiska pengar och beställningar, men regeringen VILL att SAAB dör för att ytterligare pressa en export industri som egentligen är den industri som driver Sverige. På så sätt få ner lönerörelsen 2012 för IF Metall.

Men borgarna och fredrik reinfeldt med moderaterna vill nu ytterligare trycka ner arbetare inom industrin genom detta:

"Fredrik Reinfeldt sade att regeringen förbereder en mycket bred tjänstemannaskattelättnad i budgeten i höst"
Vad säger detta om regeringen?
Själv tycker jag i motsatts till fredrik reinfeldt och maud olofsson att alla, ALLA är lika mycket värda. kd har för länge sedan kastat bibeln och sålt sin själ för att smaka av maktens berusning.

Jag kan bara vädja till riksdagen, låt det bli nyval NU!!!
Till er väljare gör det enda rätta, även om det kommer bli en svår tid för att återställa vad borgarna raserat. Rösta på Socialdemokraterna och Håkan Juholt vid valet 2014, om inte nyval blir av innan dess. Eller . . . .. kanske göra en Tunisien och protestera lite i Sthlm?

Media: DI om skattelättnader, DI GM tog pengarna, reinfeldt är säger att SAAB inte kan bygga bilar, maud inte alla pommes i happy mealen Automotor, E24, SvD, GP, Exp, Exp2, AB, DN, GT, SvD, Ab 1, 2, 3, 4, 5, Expr 1, 2, 3, HD, Sydöstran 1, 2, BLT 1, 2, GP 1, 2, 3, 4, DN 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 , SvD 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, SVT 1, 2, SR 1, 2, 3, 4, 5, 6, Nyheterna 1, 2,3

7 kommentarer:

 1. Det här var det mest korkade och enögt socialistiska jag någonsin har läst. SAAB har inte gjort vinst på hur många år som helst. Varken före, under eller efter GM tiden. Det betyder att företaget inte har någon livskraft. Det är alltid lätt och tacksamt att skylla på tredje part men faktum är att SAAB har framtiden bakom sig.
  Att då påstå att regeringen skall offra våra skattepengar på att förskjuta det oundvikliga är ju rent av korkat eller snarare ett sätt att försöka plocka politiska popularitetspoäng. Vänsterblocket ler antagligen över att slippa ta ansvar för SAAB frågan men hade antagligen också tvingats inse fakte. SAAB är kört som biltillverkare vilket GM insåg redan för några år sedan.

  SvaraRadera
 2. seronjoh

  Kan du länka till SAABs bokslut som dom har tillsamans med GM och som är hemligt. Säg du som det är att du bara pratar i nattmössan.
  Ganska vanligt det för folk som inte förstår att det är exportindusrin vi lever av i detta land. Eller ska hela landet som Stockholm en region som bara lever på bidrag..

  SvaraRadera
 3. Grottolle:

  Varför i helv. skulel GM ha flyttat beskattningsbar vinst från SAAB till GM, med tanke på att företagsbeskattningen i Sverige är LÄGRE än i USA?

  Sluta göra dig till åtlöje och inse att Skatteverket har bättre koll på sånt här än div. tyckare på internet.

  SAAB tillverkade i runda slängar 30.000 bilar i fjol. Man är alltså en tiondel så stora som Volvo PV och praktiskt taget en mikrob jämfört med de bilföretag på kontinenten man refererar till när statsstöd tas upp ("Tyskland gav ju pengar till Volkswagen buhu").

  Folk vill tydligen inte ge pengar till SAAB i utbyte mot en bil. Därför finns det heller ingen anledning att tro att de känner för att ge pengar till SAAB i utbyte mot ingenting.

  SvaraRadera
 4. Herreje ... ett nytt lågvattenmärke i din politiska retorik ... har man inga som helst krav på kvalifikationer för politiker ?

  SvaraRadera
 5. Detta baserar jag mitt inlägg kring att GM flyttade pengar ur bolaget / redovisade inkomst av försäljning i USA medan tillverkningskostnad i Sverige (fanns i inlägget som länk) http://di.se/Default.aspx?pid=11980__ArticlePageProvider&epslanguage=sv

  SvaraRadera
 6. Du skriver :

  "Eller . . . .. kanske göra en Tunisien och protestera lite i Sthlm?"

  Jämför du Sveriges demokratiskt valda regering med den diktatur som fanns i Tunisien (och vars regerande parti för övrigt var med i socialistinternationalen) ?

  Hur kan du få vara en politiker i S ?

  SvaraRadera
 7. Kunde sagt Göteborgs demonstrationerna, men de yngre var inte med på den tiden. Och de var ju inte en "byt regering" demonstration.

  SvaraRadera