Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Svenskarna har genomskådat dom, eller?

Kan svenskarna äntligen sett igenom sverigedemokraternas yttre och förstått vilken agenda de har? Nu tappar sverigedemokraterna väljarstöd enligt senaste mätningen av Skop.

sverigedemokraterna är ett fackfientligt parti som vill ta bort de flesta arbetsmarknadslagar som finns, men det vill ju visserligen borgarna med. Dock är sd rätt ensamma om sin främlingsfientlighet och det är grogrund för de mest utsatta i Sverige p.g.a. reinfeldts politik, att gå med sd. Så lite kring vad det kostar med invandring:

sd håller hela tiden fram invandringen som en av orsakerna till mycket. sverigedemokraterna kanske borde läsa denna forskares rapport och ta det till sig. Dags att flytta upp debatten en nivån så sverigedemokraternas bästa argument för att rekrytera fler till sverigedemokraterna försvinner och deras påverkan i riksdagen också försvinner 2014.

Europaportalen rapporterar om en fransk studie kring invandringens kostnader. Invandring påverkar knappt länders ekonomi sett över tid. Det säger den franska forskaren Xavier Chojnicki, och hänvisar både till den studie han själv nyligen presenterat och liknande undersökningar i andra västländer.

Som kostnader för invandring har räknats bland annat pensioner, sjukvård, socialförsäkringar och utbildning. Till intäkterna räknas olika skatter, sociala avgifter och konsumtion. Resultaten visar på plus i statskassan med mellan 37 och 114 miljarder kronor.

Xavier Chojnicki nämner att USA gjort flera liknande undersökningar, men också Tyskland, Österrike och Spanien. Enligt honom kommer de alla fram till mer eller mindre liknande slutsatser, nämligen att den ekonomiska effekten sett över längre tid är mer eller mindre neutral.

Debatten lär inte sluta med dessa slutsatser. Dock är de intressanta för att de skapar en mer realistisk bild kring denna fråga.

Inlägget skrivet med hjälp från: Göran

Vi gillar olika på Facebook

Media: Ex, SvD, Ab, Ab2, SR, SMP, Västerviks Tidningen
Blogg: Norrblogg, Jinge, SSV, Flashback

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar