Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Som på räls . . . är inställd, buss ersätter

Almedals jippot är till ända och så verkar de politiska grodorna under sommaren. Alla verkar tagit semester och gör inga utspel.

Kvar står de bortglömda på perrongerna runtom i Sverige.

Hur var det nu? Skulle inte den borgerliga alliansen satsa pengar på järnvägen?

"I en normalt fungerande politisk verklighet skulle järnvägskrisen leda till kraftåtgärder från ansvarig minister Catharina Elmsäter-Swärd (M), för att förhindra att 150 år av investeringar i det svenska järnvägsnätet helt går om intet. Men eftersom infrastrukturministern hittills ingripit mot järnvägskaoset genom att förneka att problemen alls finns; håna andra länders snöskottningskunskaper; uppmana folk att fira jul på en annan dag; utreda saker som redan är utredda; samt ge SJ:s ordförande silkessnöret när han säger som det är; är det nog säkrast att landets tågresenärer även i fortsättningen packar gott om extra mat, dryck och ombyten när de försöker resa med tåg." //Alliansfritt Sverige

Och här är lite vad som är fel:
"-Det var värre än någon hade trott. Situationen kommer att försämras om vi inte hittar lösningar.

Den största anledningen till problemen beror på hög belastning av spåren i kombination med eftersatt underhåll. Växel- och signalfel, ledningar som faller ner på spåren, operatörsproblem, fordon som går sönder och anläggningar som inte fungerar som de ska är vanliga problem.
Mycket är gammalt och slitet och enligt [Trafikverket] är underhållet sorgligt eftersatt.
/.../
Drygt 20 procent av tågen kommer inte i tid. För godstransporter som är beroende av punktlighet och fungerande transporter är situationen ännu värre med omkring 40 procent försenade tåg.
/.../
Enligt utredningen behöver järnvägen ytterligare 23 miljarder kronor fram till år 2021 förutom den pågående åtgärdsplanen som löper fram till samma år - hälften av dessa pengar beräknar man själv kunna skaka fram.

Men för att få bukt med alla flaskhalsar som stoppar upp trafiken konstaterar Trafikverket att det behövs 38 miljarder kronor extra under samma period.

-Det här är inget väderleks- eller vinterproblem. Får vi inte de resurser som krävs kan vi tvingas reducera kapaciteten och minska antalet tåg på banan."

Det blir så här när kapitalism hyllas, men inte fungerar. Inget, INGET företag vill följa kapitalismens lagar/teorier eftersom alla företag vill ha monopol/oligopol.
Därför fallerar borgarnas hyllning till valfrihet, konkurrens och utförsäljning.

Vet att Socialdemokraterna varit med i den svängen, men också att vi är ångerfulla när vi sett vinster som maximeras och plockas ut ur vår välfärd.


Media: SVT, SR, SR2, Mentor, DI, SvD, Nt, GP, Lt, Öp, Corren
Blogg: Miljöblogg,
Annat: AFS-om politisk styrning inom SL, Flashback

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar