Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Alla som vill bör få vandalisera

Tycker att det är ett märkligt utspel Nyamko Sabuni (FP) lyckas göra under Londonkravallerna. Ungdomar och kriminella som vandaliserar och plundrar affärer och bränner ner hus verkar inte Nyamko Sabuni se som ett problem.

Visst att ta Londons kravaller i Nyamko Sabuni uttal kring "ungdomsskrämmor" är kanske extremt, men ändå. Tänk om de hus i London haft många "ungdomsskrämmor" hade det blivit lika stor förödelse?

Det kan vi bara spekulera i, eller hur. Men i Sverige har Malmö haft försök med dessa "ungdomsskrämmor" som gjort att skadegörelse minskat drastiskt på skolor.

Nyamko Sabuni tycker det är diskriminerande att just "störa ut" en viss kategori människor från skolgårdarna när skolan är slut.

Är skolan allmän lekplats?

Nyamko Sabuni, det är INTE 55åringar som trashar skolor och fritidsgårdar. Precis som den borgerliga alliansen anser att ALLA sjuka fuskar och arbetslösa är arbetsskygga och får ersättning därefter så tycker jag att ropet på diskriminering av ungdomar som inte ska visstas på skolområdet efter skoltid är lite långsökt.

Men om Nyamko Sabuni nu vill hindra kommuner att skydda sina egendomar så hoppas jag att staten ger ersättning för all skadegörelse på kommunala anläggningar som skulle kunna ha skyddats med en "ungdomsskrämmare".

Media: Np, Tv4, SydSv, OT, Ex, Ex2, Ex3, Ab, Ab2, Ab3, SR
Bloggar: Hillevi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar