Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Centern skapar dimridåer

Läser idag i Oskarshamns Tidningen en insändare från centerpartister som mycket riktigt beskriver den industriella produktionen av kött och ägg till konsumenter som vill äta och bli mäta som avskyvärd, i vissa länder.

Tyvärr försöker centerpartister genom detta lägga en dimridå över vad eskil erlandsson m.fl. gjort för att försämra Sveriges miljö och djurhållning.

"Jordbruksministern har de senaste dagarna jobbat hårt på att det ska se ut som att regeringen har brytt sig om djurskyddet. Dock avslöjadeRapport i SVT hur drastiskt djurskyddskontrollerna har skurits ned de senaste åren när staten tog över ansvaret. "

Det är inte annat att beklaga att vi var, precis som allt annat bra på mycket. Förutom att sitta i knät på "marknaden" och "kapitalet" som den borgerliga alliansen verkar göra.

Kan också vinkla det till att borgarna genom att systematiskt göra utslagna, sjuka, arbetslösa och ungdomar osäkra och fattigare genom att kalla dem för fuskare och att de är lata, minska deras disponibla inkomst.

Därmed bäddar den borgerliga alliansen för industriell produktion av kött och ägg där konsumenter kräver billigare produkter för att överleva. Men det är kanske för extremt med den anklagelsen?

Sant är att något måste göras och där kanske att ge människor bra levnadsförhållande så de kan lyxa till det med svenskproducerat kött är ett steg i rätt riktning

Nu kom debattartikeln också: Oskarshamns-Tidningen

Filmen kring debatten: SVT-Vårt grisiga hav

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar