Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

SD populism är Reinfeldts fel

Klart är att med facit i hand så fick vi ett abrupt uppvaknande vid valet 2010. Man kan säga att måndagen efter valet var ännu svartare, som bara en måndag kan bli.

Många var eftervalsanalyserna som försökte analysera, hur kunde sverigedemokraterna överhuvudtaget komma in i Riksdagen. Analyserna kom bl.a. fram till att vi inte tog debatten, arbetslöshet (invandrarnas fel enligt sd), pensionärer (sds lyckade mediakupp).

Jag som vit, manlig arbetare fick stå i skottgluggen eftersom vi var, vad analyserna pekade på de som röstade mest på sd.

Hur kunde arbetare rösta på sd (även borgarna för den delen).
Hur kunde helt plötsligt arbetslösa börja rösta på sd?
Varför lurades pensionärerna som byggt upp Sverige och dess värderingar, helt plötsligt att rösta på ett nazistparti?

Jag tror (Ah-ha upplevelse) att det mesta beror på att reinfeldt och hans gelikar började 2006 att profilera sig som ett arbetarparti, och kopierade mycket av Socialdemokraternas valaffischer och körde hårt. Så det var egentligen en klump i den vänstra delen av mitten som slogs om väljarna 2006 och 2010.

Detta gjorde att de som inte kände sig helt hemma i Socialdemokraterna men som röstade på dom för att de är arbetarnas parti där fackföreningen försöker ha inflytande och påverka. Blev nu helt off.

De ville av hävd inte rösta på borgarna (det kan man förstå), men vad var alternativet?
Jo sverigedemokraterna, de ville bevara allt som det var, eller helst flytta Sverige till 50-talet.
Fruar ska vara hemma och det svenska folkhemmet värnades det om (socialdemokraternas folkhem).

Så Gustav pensionär röstade mer för att markera, eller för att det skulle vara som förr röstade på sd.
Kalle som var arbetslös gick på sd linjen eftersom han var arbetslös och borgarna sedan 2007 hade sabbat välfärden så 2008 blev han som många tusentals arbetslös så Kalle och Stinas (som också jobbade på Volvo) ekonomi kraschade och familjen fick flytta från sin villa och söka försörjningsstöd. Han ville också ha tillbaka det trygga Sverige.

När allt kommer omkring så är det reinfeldts våtadröm att likna ett arbetarparti som la grunden för sverigedemokraternas framgång.

Så istället för att skylla allt fel på bögarna (sången) så kan ni börja skylla på reinfeldt och moderaterna.

Detta är min egna analys av vad som var grunden till sverigedemokraternas framgång och hoppas att Sverige vaknar upp ur denna mardröm som centern, moderaterna, folkpartiet och själlösa kristdemokraterna gjort med folket.

Media: Nytt24, Dm, Exp, Exp2, Exp3, Af, DN
Media: Ab, Ab2, Ab3, Ab4, DN, Världen idag, Exp, Ab, Ab2, Ab3, Exp, Exp2, DN, SvD, SvD2.

3 kommentarer:

 1. •84 % anser att Invandrarna har skyldighet att anpassa sig till vårt lands vanor.
  •56% anser att religiösa friskolor motverkar integration
  •56 % anser att ett område med människor från många olika länder får lättare problem
  •65% anser att det finns grupper av invandrare som inte klarar av att integreras i vår kultur
  •39 % anser att Många utlänningar kommer till Sverige bara för att utnyttja våra sociala förmåner
  •58% anser att ju mindre man märker av alla utlänningar desto bättre är det
  •60 % anser att alla invandrare som begår brott i Sverige bör lämna landet
  •58% anser att muslimska kvinnor som lever i Sverige är i större grad förtryckta än andra kvinnor i Sverige
  •mer än 80 % tar avstånd från burka/niqab (heltäckande slöja)

  Här har Du orsaken.

  SvaraRadera
 2. Vet du, det där var en av de bättre analyserna jag läst.
  Jag varnade för SD:s framfart i en del inlägg själv innan valet på s-bloggarna.
  Jag har erfarenhet av båda sidorna såsom uppväxt i förorten (Rosengård) i ett typiskt arbetarhem och har sett av välmenad men vansinnig invandrarpolitik i kombination med välmenad men passiviserande bidragspolitik skapat en underklass av invandrare och arbetslösa arbetare.
  Själv lyckades jag trots allt vidareutbilda mig och har sedan länge flyttat till ett välmående villaområde och gjort karriär.
  Men många av mina klasskamrater i grundskolan har det tyvärr gått sämre för.
  SD har skickligt manövrerat i arbetarförorterna och tagit över.
  De utnyttjar den politiska fegheten och oviljan att erkänna sina misstag, de blundar för konflikten och hotet en allt mer pressad arbetarklass upplever i konkurrensen om "enklare" arbeten.
  Samtidigt har inte motivationen varit stark nog tidigare att vilja ta sig ut en förortssituation därför att det oftast inte lönat sig att utbilda sig till bättre betalda arbeten.
  Har man ett låglönearbete är skillnaden alltför liten (eller ingen) mellan ett arbete och att gå på bidrag.
  Kortsiktigt alltså.
  På längre sikt tär även sysslolösheten på självkänslan och en del fastnar i missbruk av olika slag. I vilket fall som helst fastnar utanförskapet.
  I denna miljö skyller man gärna sina besvikelser på andra som t ex invandrare.
  Steget är kort då att rösta mot något och inte för något, och där finns SD som snuttefilt.
  De erbjuder retro-sossen en återgång till 60-talet, folkhemmet.

  Det du skrev i din blogg stämmer.
  Det är inte politiskt korrekt skrivet av dig så du lär väl sättas på korrektionsläger av dina S-kollegor.
  Det är sant att SD:s bas består av besvikna fd sossar.
  Det är också sant att SD egentligen är ett vänsterkonservativt parti vars partiprogram skulle kunnat tagits direkt från S av 1965 års modell. Därför är det logiskt att de plockar röster framförallt från S idag.

  Men sedan anser jag också att du drar felaktig slutsats av din analys.
  Vänsterpartierna gör sig själva en björntjänst genom att försöka kleta högerextremiststämpeln på SD. Det vinner enbart M på.
  Slaget vinns inte genom att fästa apan på den andres axel.
  Nej, slaget vinns om arbetslösheten kan minskas. Utan arbete är utanförskap. Med arbete minska motsättningar och ökas förståelse för andra. Man behöver klättra på Maslows behovstrappa s a s.
  Att då fortsätta att okritiskt importera arbetslöshet av människor med liten chans till egenförsörjning, samtidigt som man lappar trasiga ekonomier med diverse bidrag är ju att bränna ljuset från båda ändarna.
  Skillnaderna består, och lönerna kan hållas låga.
  Därför borde inte S så kategoriskt bekämpa t ex jobbskatteavdragen för de skapar visserligen inkomstskillnader men de genererar också ökade inkomster för alla samt inte minst skapar arbetstillfällen när inkomsterna förr eller senare ska konsumeras. Jag önskar att den moderatledda arbetspolitiken hade sjösatts av sossarna själv för 15-20 år sedan. Då hade vi haft ett bättre samhälle för löntagarna.
  Jag är övertygad om att en och annan sosse i högsta ledningen också förstår detta. Men det skulle ju varit politiskt självmord att offentligt erkänna att moderaternas linje är den rätta medicinen.
  Så länge S vägra förstå enkla ekonomiska och sociala mekanismer kommer moderaterna att behålla makten. Varför dröjer S med sin förnyade politik? Om den nu vore överlägsen moderaternas vore det väl bara att sjösätta den?
  Lär av fienden, gör det än bättre, och sluta gnäll om ni vill ta makten igen.
  Så lär också av SD:s framgång men vänd den till egen fördel, annars lär de växa till än större gissel för M men också som S eget hinder att återta makten.

  Min åsikt.
  Själv missnöjd fd sosse som numera röstar borgerligt.
  Jag återvänder gärna om S kan förnya sig. Men ärligt så tvivlar jag på S förmåga.

  SvaraRadera
 3. Tackar för din efteranalys av mitt inlägg. Vet att jag sticker ut hackan ibland, men toleransnivån inom partiet tror jag är hög (får se vid valet 2014) ;-)

  Dock tycker jag att du borde lyssna lite kring hur Håkan Juholt och S generellt vill med att ha bra skattenivå (inte för hög eller för låg utan bra).

  Om vi som har jobb, de som lyckats här i livet (definitionsfråga) och tjänar mycket. Kan de inte ge tillbaka lite till samhället, och ser de inte nyttan med att göra det?

  Om en arbetslös får 100% eller 65% vad är skillnaden i hans liv?

  Om A-kasse nivån var 100% skulle 100 000 (reinfeldts räknesätt) byta jobb, förverkliga sig genom att våga uveckla sig själva. Vi får en dynamik i samhället och till o med aktieägare skulle bli glada eftersom konsumtionen aldrig stannade upp p.g.a. dåligt med pengar.

  Kalle och Stina skulle kunna bo kvar och ge bra god ekologisk och svensk närproducerat kött till sina barn. Vilket skulle stimulera vår så avdyrkande "marknad".

  "okritiskt importera arbetslöshet"
  Menar du här det som borgarna öppnade upp genom att inte ha koll på arbetskraftsinvandringen. allt för att hjälpa företag tjäna mer pengar genom låga eller inga löner?

  Att sjösätta Socialdemokraternas politik görs vid kongressen då det i demokratisk anda ska beslutas där.

  SvaraRadera