Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Höjd gräns för frikort, lägre restaurangmoms

Slutar inte att bli förvånad över den borgerliga alliansens politik som enligt fredrik reinfeldt vill skydda "välfärdens kärna". Trots att statsminister fredrik reinfeldt tidigare skrivit:

"Svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd."

Så borde lite sunt förnuft råda även hos en statsminister, även fredrik reinfeldt.
fredrik reinfeldt förordar sänkt restaurangmoms, men moderaterna med anders borg föreslår också höjd gräns för frikortet med upp till 25% !!!

Kontenta: Sjuka och de som behöver medicin kommer nu att få betala med ett fördyrat frikort, för att välmående rika ska kunna förfeta sig på en restaurang, lite billigare.

Sedan denna utopi att sänkt restaurangmoms kommer att skapa arbetstillfällen, visar att ingen i den borgerliga alliansen verkar kunna samhälls- och företagsekonomi.

Men som fredrik reinfeldt också skriver om välfärd som Socialdemokraterna byggt upp:
Välfärdsstaten är
"fullt jämförbar med pest, smittkoppor och AIDS.

Så vad förväntade du dig Svensson av en arbetslinje?
nya moderaterna säger att de är för en arbetslinje. D.v.s. är du sjuk, pensionär, ung och arbetslös så ska ni piskas in i arbetslivet med låga ersättningar och dålig arbetsrätt som piska. Även om det inte finns jobb så ska ni vara hungriga Lex radetzki:


Vem gynnas av detta synsätt? Jo de som har jobb och rika ska få mer pengar, och nu på bekostnad av att frikort till behövande ska betala lyxen på Stureplan.

Kom ihåg detta vid valet 2014, vem som sänkte Sverige in i djupare klassklyftor och försämrad välfärd.


Annat: reinfeldts bok "sovande folket"

4 kommentarer:

 1. I ditt (S)chlaraffenland är väl allt gratis, det behövs inga frikort, inget, nada, allt är gratis för alla...

  konstigt nog brukar socialistiska länder uppvisa stor fattigdom, de enda som har det riktigt bra i dessa är de styrande som har partiboken vid sitt hjärta...

  SvaraRadera
 2. Så om jag m.fl. reagerar för en höjning av frikort för sjuka så börjar du leka i den berömda sandlådan med "om du vill det ska allt bort, eller"

  Verkar som du inte har argument varför sjuka ska betala rikas frosseri på restaurang, eller? ;-)

  SvaraRadera
 3. Du menar att S-regeringar aldrig förändrat gränsen för frikort ?

  Vad gäller restaurangmomsen så tycker jag inte den ska sänkas, det finns betydligt bättre saker att använda dessa pengar till,men det tyckte ditt parti för inte så länge sedan när ni gick till val 2010 med just det löftet om sänkt restaurangmoms...

  Vad detta har med "rikas frosseri på restaurang" att göra vet jag inte. Du som politiker går säkert ofta på restaurang, men jag antar att skattebetalarna betalar för dig ?

  SvaraRadera
 4. Helt rätt. Ser vi historiskt så har det mesta ökat. Men varför trycks sjuka ner så konsekvent och då med restaurangmomsen som motpol?

  Socialdemokraterna har backat från restaurangmomsen som de hade i sin "skuggbudget" mycket med tanke på att det finns viktigare saker att satsa på.

  Jag betalar min lunch och får inget för det. En macka får jag ibland. Och tar ut för förlorad inkomst (alltså det jag skulle fått om jag var på mitt jobb). Troligtvis får jag ut för lite. Har inte orkat ändra sedan senaste löneavtalet. Får göra det snart ;-)

  SvaraRadera