Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Forskare: Privat välfärd inte effektivare

Det vi hade på känn med allt smusslande och trixande. Där skolor och sjukhus dräneras på resurser för att blidka företag som flyttar pengar till skatteparadis.

Nu kommer också forskar rapporter som belägger vad vi "trott", nämligen att borgarnas privatiseringsiver inte bör få fortsätta. Socialdemokraterna har bromsat efter att ha förstått problemet med att skolor, vård och omsorg skenade iväg och pengar försvann. Men fredrik reinfeldt och hans gelikar har satt ögonbindlar och vill privatisera mer för att blidka marknaden.

”Inom de flesta områden har vare sig kvaliteten eller effektiviteten ökat av konkurrensen”

Naturligtvis inte, privata aktörer är intresserade av att hålla priset uppe och bildar inte sällan karteller.

”Vi kan i dag konstatera att konkurrensutsättning och privata alternativ inte varit den mirakelmedicin som många hoppades”

Så sant, så sant. Tror ni att fredrik reinfeldt och de andra förstår nu att det är dags att slå i bromsarna i att privatisera och göra som Håkan Juholt talar om med att skapa paraplypolitik där vi som har det bra hjälper andra som har det sämre och det kan vi göra genom att skatter går till folket INTE privata företag som gynnas genom privatiseringar.

Media: Svd, Smp, Nt, Fb, Corren,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar