Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Tack Centern för billigt kött

Klart att det är bra med billigt kött, men hur kan centern få lite av den äran?
Jo eskil erlandsson och hans kamrater i den borgerliga alliansen har genom att försämra skyddet för djur och miljön, gjort det billigare att vara bonde.

Hur kan man på ett så destruktivt sätt, trots varningar lyckas försämra så drastiskt för djuren i Sverige."Under mandatperioden har jag jobbat hårt för att stärka djurskyddet."
Eskil Erlandsson

Är det för att Center försöker blidka storbönderna som de minskat inspektioner och försämrat miljön i stort. Hur rimmar detta med Centerns ansvar och miljötänkande? Ett kapitalistiskt experiment på 9 miljoner invånare, där det varken tas hänsyn till människor, djur eller miljö.

Alliansen avskaffade skatt på handelsgödsel vilket leder till mer gift (kadmium) i maten och även övergödning. Djurskyddsmyndigheten lades ner direkt och det vittnas om problem när länsstyrelserna skulle ta över från kommunerna. Artikel, Och ni röstade mot (av ideologiska skäl?) när de rödgröna tänkte begränsa den hemska pälsdjursuppfödningen (annan blogg om ämnet) som redan då var på tapeten.

Så facit efter ett par år med den borgerliga alliansen är att vi riskerar få mer gift i vår mat, övergödning av våra sjöar och vattendrag och sämre djurhållning.

Så vad vill "stureplans centern"? Gynna stor jordbruk med att se till att inspektionerna dras ner till 0, och billigt kadmiumgödsel?

Läs gärna vad Centern slår sig för bröstet och säger att de stärkt djurskyddet i Sverige.

Alliansfritt Sverige:
"Detta är effekten av jordbruksminister Eskil Erlandssons politik. Under sina drygt fyra år som jordbruksminister har han gjort enorma nedskärningar i djurskyddet. 2008 halverades djurskyddsinspektionerna, i Skåne gjordes inte en enda rutininspektion på grisbesättningarna och var fjärde djurskyddsinspektör fick gå på grund av nedskärningarna. Det har beskrivits som ”kaos” och ”fiasko”. Och så har han lagt ner Djurskyddsmyndighetensom en av sina absolut första insatser 2006.

Varje gång det kommer fram att djurskyddet fortfarande är katastrofalt så beklagar Eskil Erlandsson sig, det har han gjort en, två, tre, fyra och fem gånger, följt av ett löfte om att åtgärda problemen. Därefter brukar i regel nya nedskärningar följa."Ta ansvar Eskil, och avgå.

Gör Sverige till ett bättre land för människor, djur och miljö. Rösta på Socialdemokraterna 2014 (eller kräv nyval)

Media: Kb, GP, Skånskan, SR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar