Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Äntligen avslöjas borgarna


Vet inte hur jag ska reagera på artikeln i Dagens Industri (papper). Ska man säga äntligen så har Svenskt Näringsliv och forskare vaknat från anders borgs utopiska dröm att staten ska kontrollera den "Svenska modellen", eller ska man instämma i kören "vad var det vi sa"?

Den Svenska modellen är att priset på arbete bestäms av arbetstagare och arbetsgivare. INTE staten, anders borg.

anders borg säger i Dagens Industri att människor går ur facken för att de kom på att facken vill påverka arbetarnas situation genom att påverka de som stiftar lagar, nämligen riksdagen och därmed Socialdemokraterna som är arbetarnas parti (inte arbetslinjen).

"Att så många lämnade a-kassorna är en direkt följd av reformen. Lars Calmfors Professor Sthlm Univeristet

Vad forskarna och många andra (inte borgarna) förstått är att Svenska modellen är beroende av hög anslutningsgrad. D.v.s. att alla är med i att bilda kollektivavtal, där vi arbetare säljer strejkvapnet mot ett pris på arbetet.

anders borg och hans gelikar inser inte detta samband (eller så gör dom det).

Vi har också något som heter Industriavtalet där det sker samordning mellan förbunden och som Svenskt näringsliv lovprisat. Detta avtal kan vi ju säga upp eftersom anders borg vill ha en splittrad fackföreningsrörelse med olika avgifter.

Det är dags att vakna "Svensson", borgarna är arbetslinjens parti, d.v.s. du ska arbeta, men inte ställa lönekrav. Du ska arbeta inte vara sjuk. Du ska arbeta även om du är arbetslös och det finns inga jobb, mer än FAS 3 och andra fiktiva som ger dig låg ersättning.

Kollektivavtalen är ett rött skynke för borgarna, inte för facken eller näringslivet. Kollektivavtalen och Industriavtalet har hjälpt Sverige, arbetstagare och arbetsgivare. Detta vill anders borg förändra.

Blogg: Göran, Peter

2 kommentarer:

  1. blir det första sida på aftonbladet och expressen tror du... lite drev kanske

    nej nej

    SvaraRadera
  2. Tyvärr så har vi nog inte så många journalister eller redaktörer som värnar om samhället som helhet. Numera är det pengar och lösnummer som säljer in sig hos ägarna och ger karriären en boost.

    SvaraRadera