Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Snacka om uppförsbacke hos facken

Inte nog med att borgarna fått regera i fem år och slå sönder vårt kära folkhem som är Håkan Juholts paraplypolitik i realiteten, utan medlemmar i fackförbunden har varit med och röstat fram den borgerliga alliansen.

Hur rimmar det egentligen?

Medlemmar i fackförbunden vill ha bra löneökningar, men röstar på borgarna som gör det svårare att ställa bra krav på arbetsgivarna och samhället.

Låt mig ge ett exempel:
IF Metall hostar till med 3.7% lönelyft för att skriva på och därmed sälja strejkvapnet. Arbetsgivarna som ger massor av pengar till borgarna (hur mycket vet vi inte eftersom reinfeldt inte vill redovisa detta) hostar till med att de vill införliva lagen i kollektivavtalet. Alltså försämrad semesterlag som gör att vi kan få 4000kr mindre i semesterersättning. Visstidsanställning 0-24månader (daglönarvarning) mot nuvarande avtal (teknik) på 1-12månader.

Till slut är IF Metall bakbundna av att medlemmar röstar på borgarna, som försämrar lagarna och därmed gör det väldigt svårt att förhandla om bra löneutveckling.

Medlemmarna binder ris åt egen rygg. VAKNA Svensson se sambandet, där facken är beroende av en politik som värnar om arbetarna, inte arbetsgivarna som är borgarnas melodi (arbetslinjen).

"Men..... vi har ju fått några hundralappar mer i månaden."
Dessa pengar kommer från de sjuka, arbetslösa, unga och pensionärer. och dessa pengar ska räcka till försäkringar eftersom borgarna nu gjort det "valfritt" att teckna upp sig så livspusslet går ihop, istället för att vi tillsammans gick in i framtiden lämnas många kvar och klyftorna ökar drastiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar