Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Kontroll en ineffektiv åtgärd mot symtom

Kan inte mer än att förundras av behov, eller låt oss säga förmåga att skapa sysselsättning som inte är produktiv eller "värdeskapande" utan mer är en konsekvens av dåligt ledarskap och ineffektiv utnyttjande av arbetskraft som oftast är understimulerad i sin yrkesroll.

För svårt att hänga med?

Om arbetsgivaren har bra villkor, bra chefer med tydligt ledarskap, och där arbetstagarna får utvecklas ta ansvar genom att gå utbildning och sedan utföra mer än bara produktiva jobb. Ger i längden gladare och mer förbättringspotentiella arbetare och därmed en "självrensande" organisation som sanerar det som inte tillför eller inte ska vara på arbetsplatsen.

Kontentan av borgarnas, och nu för att stävja näringslivet, oppositionens krav på kontroller gör att de vårdskandalerna som nu haglar allt glesare ger en besk eftersmak, där efterdyningarna är att näringslivet också kräver kontroll. Alltså att det allmänna ska kontrollera näringslivet för skattepengar för att se till att riskkapitalister inte plockar ut för mycket genom vanvård och spara på blöjor. Eller ska vi lägga ut kontroller på ett annat privat företag?

Läser i Dagens Industri att Filippa Reinfeldt gick ut och meddelade att de minsann i Stockholm genomför "omfattande" kontroller. Målet är 30st/år, men att verkligheten blev 5 sedan 2008!!! Ungefär en kontroll per år!!!

Granskning av näringslivet har ju inte varit borgarnas starka sida.

Förslag:
Belägg alla som bedriver vård en kontrollavgift baserad på vinst. Rättvisare om det baseras på antal vårdnadstagare, men vem säger att det ska vara rättvist.


Media: Di, Di2, Di3, Di4, Ab, Ex, Ex2, Ekot, Ekot2, Ekot3, OT, Svd, Svd2, Svd3, Svd4, Svd5, Svd6,


Gamla links:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar