Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Du är ÄGD Svensson

"Våren 2011 svälter 90-åriga Anneli Möller ihjäl på ett privat äldreboende i Brålanda." Så lyder den inledande texten från Aftonbladet. Det är inte bara en enskild tragedi utan ett feltänk utan dess like, där girigheten sätter ett pris på en människas värde. "Hur mycket kan vi maximera vinsten".


Att ett privat bolag vill göra vinst och skapa ett till synes bra företag för att sedan kunna sälja vidare är väl ingen större affärshemlighet, men att göra stora vinster inom vår gemensamma välfärd, det som finns kvar av den sedan borgarna allt mer styrt om pengar till de som arbetar (mest till redan rika), borde inte vara tillåtet.


Än mer förvånad blir jag när Maria Larsson (KD) efter Carema skandalen säger att hon minsann ska tvinga kommunerna att sälja ut till just Carema och Attendo företag. Kan ju undra vem som saknar några pommes i sin Happy Meal.


"upprepade Larsson i alla fall regeringens planer på att tvinga kommunerna att öppna dörren för en privatisering av hemtjänst och äldrevård."


Men företag och den borgerliga regeringen kan leka med vår välfärd utan att någon verkar bry sig, mer än några rabiata personer i oppositionen och andra medborgare. Resten verkar mer knyta näven i den berömda byxfickan.


Dags att börja vakna Svensson!!!


Media: EkotAb, Ab2, Dn, SvD, Ekot, AFS, AFS2, Aktuellt
Blogg: Björn, Jonas, S-Vilhelmina

Media: AbExpSvDDNDN2DN3SVTSVT2SR.
Bloggat: Staffan LindströmMartin Moberg och Löntagarbloggen på ämnet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar