Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Lika barn leka bäst

Alla vet att Regeringens "tysta diplomati" är kritiserad. Det har inte hjälpt Dawit Isaak, Martin Schibbye och Johan Persson eller Bahrainsvensken Mohammed Habib al-Muqdad som i somras dömdes till livstids fängelse i Bahrain. Medan Carl Bildt leker tystaleken plågas svenska medborgare som arresterats i andra länder av ovisshet och hopplöshet. Eller som Eva-Britt Svensson (V) skriver på SVT debatt:

"Att hålla tyst är som att släcka ljuset i hans cell. Det är precis det som Bahrains regering vill att vi ska göra. Då kan de ostört fortsätta att bortse från mänskliga rättigheter"

Nu tackar exempelvis Etipoiens regering, Carl Bildt och Sveriges Regering för att de bedriver tyst diplomati. Men de gör det inte förren hot om indraget bistånd (läs mutor), då först tar Etiopiens Regering bladet från munnen och uttalar sig genom Dina Mufti, talesperson för etiopiska utrikesdepartementet.


I maj 2007 fanns detta att läsa:
"Att rigga val, köpa politiker, muta väljare och hota utmanarkandidater. Oppositionen göre sig icke besvär.  Den som önskar konkreta exempel på det jag påstår kan titta på några av de största mottagarna av svenskt bistånd genom tiderna i Afrika, nämligen Etiopien, Tanzania, Mocambique och Uganda. Inget av dessa länder har upplevt demokratiska regimskiften. I Uganda var till och med oppositionspartier förbjudna ända till helt nyligen. Dessa länder styrs av ledare som alla har betraktat Sovjetunionen som ett politiskt föredöme. (Utom Etiopien, de som styr där idag såg tidigare Albanien som det stora föregångslandet, stalinisten Enver Hoxha var hjälten…) I dag är ledarnas uniformer utbytta mot civila kostymer, men under ytan har inte mycket ändrats. Oppositionspolitiker betraktas fortfarande som dissidenter som ska förföljas och helst fängslas."

Så Carl Bildt, kanske dags att agera och hjälpa till att få svenska medborgare som arresterats mot de mänskliga rättigheterna fria. Eller kan det slå tillbaka på dig själv Carl Bildt?
"Bildts uppdrag i bolaget har tidigare kritiserats, på senare tid har kritiken hårdnat sedan de två de svenska journalisterna Johan Persson och Martin Schibbye fängslats i landet (Etiopien) misstänkta för terrorbrott. Persson och Schibbye var i landet för att granska Lundin Petroleum."

Förvånande att svenska folket valt hycklare till utrikesminister med tyst diplomati som specialitet Media: Ekot, Ekot, N24, Svt, Svt (Palme väsnades också), DN, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD,SvDHD, Ex, Ex2SydS
Blogg: OlaJinge, Röda Berget, 2, 3, Högberg, 2, 3 
Annat: EU-Portal


Gammal länkatMedia: SR 123456SVT 123
Bloggat: Martin MobergHelen EricsonJesper Bengtsson på ämnet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar