Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Arbetare Vakna!


Det är nu ett nytt år. Tyvärr ser det ut som att industriarbetarna kommer att få en hel del stryk 2012. Inte nog med att många av oss blir arbetslösa, utan att också reglerna för A-kassan har genom den borgerliga Regeringen blivit allt hårdare. För vi vet ju borgarnas mantra "det ska löna sig att jobba" d.v.s. de som inte har lyckan att få ett jobb ska piskas hårdare.

Ekot går nu ut med vad vi redan kunde se komma, att p.g.a. den borgerliga Regeringens handlingsförlamning i kriser och ofullkomlighet när det gäller arbetsmarknad och sysselsättningspolitik. Så kommer arbetslösheten att stiga 2012. Därmed öka trycket på sänkta löner, vilket visserligen är borgarnas tanke med deras sociala experiment kring A&F-kassor.

Så Arbetare, räkna med höjd straffskatt på A-kasseavgiften 2012. Men det är faktiskt inte det värsta. Det värsta är att bara 40% av de arbetslösa idag har rätt till A-kasseersättning.

Konsekvens av Regeringens politik är:
Ungdomar slås ut - Regeringen "förenklade" arbetsrätten så det är enklare för företag att INTE tillsvidareanställa ungdomar.
Arbetslösa utan A-kassa - tvingas in i FAS3 som nu också ska kunna utföra "riktiga" jobb. Tvingas ofta till försörjningsstöd (socialbidrag). Socialstyrelsen - Arbetslöshet är orsaken för nästan fyra av tio biståndsmottagare, och är därmed det klart vanligaste försörjningshindret.
Arbetslösa med A-kassa - har det svårt då höjning av a-kassan gör att "bara" var tionde får full a-kasse ersättning
Ingen kontroll över arbetskraftsinvandring - fler från andra länder tar ex. RUT jobb, men även mer "vanliga" jobb vilket leder till spänningar och ger Sverigedemokraterna vatten på sin berömda kvarn. Förut så var facken de som kunde tillåta anställning av arbetskraftsinvandrare, vilket gav de som kom hit säkrare arbetsvillkor och lön, men också trygghet för de redan arbetslösa i Sverige.

Vad blir kontentan av allt detta?
Jo borgarnas våta dröm går i uppfyllelse. Att vrida klockan tillbaka tiden till de gamla brukspatronerna som  kunde se på när arbetare bjöd UNDER varandra för att få arbete. Arbetslösa kommer att sätta press och den borgerliga Regeringen kommer att slå ut med armarna och säga att vi måste tänka på de arbetslösa och försämra arbetsrätt och försvåra/fördyra medlemskap i de fackliga organisationerna ytterligare.

Detta kommer att leda till sänkta löner och fortsatt hög arbetslöshet. För det är väl ingen som tror på att en arbetsplats som behöver 100st anställer 110 för att det är billigt? Pengarna som företagen tjänar på detta går till aktieägare, chefer och som bonus till finansanställda, som för övrigt har den lägsta avgiften till A-kassan, men som åsamkat mycket av vår finansiella kris idag.

Media: EkotRapportDNDN2GPCorrenSvDSvD2SvD3DagensArenaDagensArena2 
Bloggar: GöranLO-Bloggen,
Annat: Socialstyrelsen, Anders Borg och Fredrik Reinfeldts sociala experiment utdöms av forskare

Relänkat:  EkotRapportdn.sedi.seSvDLO-tidningenLO-tidningen

2 kommentarer:

 1. Slutsatsen borde bli att facket skall verka för ett utträde ur EU, avbryta samarbetet med LO och istället samarbeta med SD då de i sitt partiprogram vill stärka svenska arbetares rättigheter samt vill verka för ett utträde ur odemokratiska EU.

  SvaraRadera
 2. "Sverigedemokraterna är arbetarfientligt

  Arbetsmarknadslagarna måste försämras. Facket har fått för stor makt. Det skriver sverigedemokraterna i partiets idéprogram om arbetsmarknaden."

  Har ni skrivit om erat idéprogram? Men så älskar också Reinfeldt kollektivavtal och Annie Lööf älskar facket (fuckafacket verkar som bortblåst) tillsammans vill man från borgarna med sd stöd trycka ner lönerna genom att skapa ett överflöd på arbetare. Där då arbetskraftsinvandringen utan facklig kontroll släppts fri då oseriösa arbetsgivare dumpar Sverige genom att tvinga de som vill arbeta till oskäliga villkor och löner.

  Så jag är emot okontrollerad arbetskraftsinvandring, men för att hjälpa flyktingar som faktiskt, tro det eller ej, flyr från hemskheter. Därför säger jag också ja till att ta emot ensamstående flyktingbarn.

  SvaraRadera