Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Ljugfeldt briljerar än en gång

I skuggan av kris inom Socialdemokraterna har vi en statsminister som gjort det till en mer eller mindre sport att inte ha koll på fakta, eller trixa och ljuga för att de borgerliga med Fredrik Ljug.. Reinfeldt i spetsen ska framstå som rena undret.

Vad som är rena undret är att Fredrik Reinfeldt inte fått mediadrevet efter sig. Eller borgarna äger 80% av media så det är väl inte konstigt att media inte biter den hand som föder dom.

Så hur kan Fredrik Reinfeldt, som är Statsminister (inte oppositionsledare) och komma undan med:

Mars 2009"Vi inrättade en CO2-skatt i Sverige 1991. Det var mycket klokt av den dåvarande borgerliga regeringen att inrätta denna."
Statsministern hävdade detta under en debatt i riksdagen. Faktum är dock att lagen om CO2-skatten trädde i kraft den 1 januari 1991 efter en proposition från den dåvarande socialdemokratiska regeringen.
Januari 2010"(högre skatt för pensionärer är) ganska spritt i utvecklade länder."
I SVT:s Agenda proklamerade Reinfeldt att det inte är något ovanligt att pensionärer får betala högre skatt än löntagare. När Pensionärernas riksorganisation, PRO, lät forskare göra en internationell jämförelse var det dock bara i Sverige som situationen såg ut så.
Februari 2010: "100 000 fler är sysselsatta jämfört med när den regeringen tillträdde 2006."
Reinfeldt räknade inte in befolkningsökningen eller att man ändrat åldersgrupp från 16-64 till 15-74 år. Anders Borg fick förklara snedsteget för TT.
Oktober 2010: "Stora förändringar, likt sjukförsäkringsreformen, kan leda till att enskilda drabbas av orimliga och icke avsedda konsekvenser. Det är viktigt att vara ödmjuk inför detta. Regeringen kommer fortsatt att följa utvecklingen. Vi kommer att se över om regelverken och deras tillämpning fått icke avsedda konsekvenser för enskilda individer."
Citatet är hämtat ur regeringsförklaringen den hösten. Senare avslöjades det genom en hemlig PM från socialdepartementet att den ansvarige ministernChristina Husmark Pehrsson varnat för flera av effekterna av ändringen i sjukförsäkringen men blivit överkörd.
Januari 2011: "Sedan vi tog över 2006 så har det inte skett några vidgade inkomstklyftor."
I Sveriges Radio hävdade statsminister Reinfeldt att klyftorna inte ökat. Enrapport från OECD visade dock att Sverige, Tyskland och Danmark var de länder där inkomstskillnaderna ökade mest 2000-2010.
Februari 2011: Hävdade att Sverige i stort sett bara exporterat skyddsnät och minsensorer till revolutionens Egypten.
Reinfeldt informerade en skolklass om Sveriges export till Hosni MubaraksEgypten och Expressen var på plats. Skrivelsen "Strategic Export Controls in 2009" från utrikesdepartementet visar dock att både ammunition och tändanordningar exporterats.
Januari 2012: "Det har förändrats väldigt ofta i den svenska skolan. Nu har vi gjort det i en riktning som vi är övertygade om gör att barn och ungdomar lär sig mer."
I sitt anförande under den senaste partiledardebatten hävdade Reinfeldt att svenska barn och ungdomar lär sig mer. Inte visar det sig i betygen i alla fall då fler går ut med ofullständiga betyg enligt Skolverkets statistik.
Tidningen Dagens Apotekrapporterade att statsministerns påstående att den större delen av apoteken finns kvar hos Apoteket AB inte stämmer då 70 procent av de svenska apoteken numera drivs av privata företag. Han hävdade också att det öppnats apotek på platser där man aldrig haft det tidigare. Enligt samma artikel är det dock bara i Älmsta och Insjön som så är fallet.
Bara en dag tidigare fick Fredrik Reinfeldt rött ljus i Svenska Dagbladets faktakoll sedan han hävdade att Sverige var ensamma om att ha ett överskott i Europa både 2010 och 2011.
//Nyheter24.se


Media: N24, Svd, Svd2Alliansfritt

För att sprida lite ljus över skillnad i media uppmärksamhet klistrar jag in drevmedia mot Håkan Juholt.
DrevMedia: EkotEkot2Ekot3Ekot4Ekot5Ekot6Ekot7Ekot8Ekot9Ekot10Ekot11Ekot12Ekot12ExEx2Ex3Ex4Ex5Ex6Ex7Ex8Ex9Ex10SvdSvd2Svd3Svd4Svd5Svd6Svd7Svd8Svd9Svd10Svd11Svd12Svd13Svd14Svd15Svd16Svd17Svd18Svd19Svd20Svd21Svd22Svd23Svd24,Svd25Ex20GPGP2DNDN2MvtAbAb2

4 kommentarer:

 1. Tack, Leine, för den sammanställningen.

  Nog skulle man ha önskat att de gamla A-tidningarna Stockholmstidningen, Ny Tid(Göteborg) och Arbetet (Malmö) skulle ha funnits kvar :).

  /Eva

  SvaraRadera
 2. A-pressen gick åt pipsvängen för ingen köpte skiten.

  SvaraRadera


 3. A-pressen gick åt pipsvängen för att den där Bååt körde tidningarna i botten med dåliga investeringar.
  Här i västerbotten lyckades vi rädda kvar Västerbottens Folkblad genom att alla som gillade tidningen gick in och köpte aktier.

  Jag köpte också aktier. så tidningen finns kvar med en av landets vassaste ledarsidor

  SvaraRadera
 4. Kanske dags att investera i media

  SvaraRadera