Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Slaget om kollektivet kan börja

I ena ringhörnan står Fredrik Reinfeldt, uppbackad av Göran Hägglund som coach. Andra ringhörnan står Stefan Löfven uppbackad av Johan Sjöstedt. Domaren blåser. En fight om LO-kollektivet.

Fredrik Reinfeldt börjar smått med att jabba lite med RUT. Det märks knappt att han ens försöker träffa. Stefan Löfven slår till med en Industrisatning och skapar arbetstillfällen. istället för att rika kan köpa hemtjänst på skattebetalares bekostnad. Fredrik Rinfeldt slår till med Restaurangmoms och ger på så sätt mer pengar till stora fast food kedjor. Dock inga nyanställningar. Stefan Löfven duckar och slår till med utökat ROT  till bl.a. miljonprojekten, vilket blir ett lyft för byggbranschen.

Fredrik gör en snabb kombination av sänkt ersättning vid arbetslöshet, utförsäkring av sjuka och arbetslösa, mindre studieplatser, extraskatt (kallas avgift hos borgarna) på trafikförsäkringen, försämrad arbetstidslag, försämrad LAS som gör det svårare för arbetslösa ungdomar att få ordentliga jobb. Fredrik Reinfeldt trycker till med en centrerad rak höger nämligen lägre lön för ungdomar som gör samma jobb som äldre.

Stefan Löfven får det hårt men står kvar, då får Fredrik Reinfeldt upp en ordentlig högerkrok á la jobbskatteavdrag och det tar hårt. Arbetare börjar tappa solidariteten med andra i samhället. Stefan Löfven går ner för räkning. 1.2.3.4 Han reser sig.

Stefan Löfven tittar med svullet öga på Fredrik och skriker "Var det allt?".
Stefan Löfven sopar till Fredrik Reinfeldt med en redig vänsternäve höjd A-kassa så arbetslösa får det drägligare och inte frestas att jobba under kollektivavtal och därmed skydda de som har jobb mot lönedumpning. Även att de unga arbetslösa får samma ersättning som de äldre. Johan Sjöstedt skriker från ringhörnan "Fredrik Reinfeldt har tappat greppet, han står och gör ingenting i denna lågkonjunktur. Ta tillbaka mark!" Stefan Löfven matar på med stopp av utförsäkringar av sjuka som drabbar bl.a. arbetsskadade, bättre lagändringar som hjälper arbetare. Återställande av semesterlagen så arbetsskadade kan få semester och mer pengar, stopp för borgarnas förenkling av studielagen så arbetare kan studera lika fritt som idag. Minskad skatt på arbetsgivaravgiften så mer går tillbaka till de arbetare och sjuka som behöver pengar.

Till sist är en hukad Fredrik Reinfeldt nästan utslagen, då går Stefan Löfven fram och viskar. "Fredrik, det handlar om ett samhälle där alla tillsammans hjälps åt. Så arbetare och rika ger av sitt överflöd till de som inte har jobb och fattiga. Det handlar om Social Demokrati", som blir den slutliga knocken.

Slutord: Visst har Moderaterna lockat arbetare från solidaritet till egoism med pengar som jobbskatteavdraget. Det är dags att arbetare börjar förstå att om inte resterande samhälle mår bra och har det svårt, desto mindre rullar det på arbetsplatserna och med nedläggning och massarbetslöshet som resultat. Fredrik Reinfeldts sociala experiment som går ut på att skapa ett överflöd av arbetare med sjuka, gamla och ungdomar som svälts in i arbetslivet, är dömt att misslyckas om vi ser till hela samhället. Att några få blir rika och tjänar är en annan effekt.

För att citera Aftonbladet "Med Löfven blir det match igen"

Stå upp för allas lika värde!
Ovanstående tillägnas troende som röstar på Kristdemokraterna

Media: ExEx2Ex3Ex4Ex5Ex6SvdSvd2Svd3Svd4Svd5Svd6, Svd7HDDagenSkånskanLtFolketVbFEkotEkot2Ekot3Ekot4Ekot5Ekot6,
Blogg: Mattias, Gullvi, Stefan, Leif, Adam, Heléne, JämlikhetsAnde, Bo, Bror, Peter, Marta, Johan, Parkstugan, Högberg, Annika, Enn, Carola, Göran, Ann-Sofie 

FörändringsMedia: SvdSvd2Svd3Svd4Svd5EkotEkot2,  Ekot3Ekot4Ekot5Ekot6ExEx2

Drevmedia: Media: EkotEkot2Ekot3Ekot4Ekot5Ekot6Ekot7Ekot8Ekot9Ekot10Ekot11Ekot13Svd26ExEx2Ex3Ex4Ex5Ex6Ex7Ex8Ex9Ex10SvdSvd2Svd3Svd4Svd5Svd6Svd7Svd8Svd9Svd10Svd11Svd12Svd13Svd14Svd15Svd16Svd17Svd18Svd19Svd20Svd21Svd22Svd23Ex20GPGP2DNDN2MvtAbAb2Svd26Svd27Ekot14,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar