Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Epic Fail av Moderaterna

Anders Borg citeras i Dagens Industri om Stefan Löfven "En person med insikt om industrin". Det är tur att någon partiledare har den insikten när den borgerliga alliansen med moderaterna och Fredrik Reinfeldt i spetsen verkar inte ha den insikten.

Stefan Löfven har åtskilliga gånger försökt få till samtal med ansvariga ministrar kring lågkonjunkturen som drabbat sverige och resten av världen, för att satsa så konjunktur fallet dämpas. Men Fredrik Reinfeldt m.fl. har inte brytt sig om en facklig ledare för industrin.

Istället vurmar Anders Borg och resten av alliansen om jobbskatteavdraget som alla med lite ekonomisk utbildning (lågstadienivå) vet inte kommer generera de fantasi siffror som alliansen tror på.


"Regeringens slutsats är att detta lett till mellan 70 000 och 120 000 nya årsarbeten. Den stödjer sig på forskning och utvärderingar som gjorts, bland annat av det Finanspolitiska rådet, som är en myndighet med uppdrag att följa upp regeringens finanspolitik.
Men nu har alltså IFAU, som lyder under arbetsmarknadsdepartementet, granskat de två första jobbskatteavdragen faktiska effekter på sysselsättningen i Sverige, och kommit fram till att det inte går att dra några slutsatser alls."

//Ekot

Som många andra i historien så vågar ingen nära de som bestämmer säga hur verkligheten är utan säger vad de som vill bestämma vill höra. Det är tur att IFAU kan sprida ljus och öppna ögonen på de blinda.

Anders Borg och Fredrik Reinfeldts sociala experiment är ett "Epic Fail" utan dess like.

Media: Ekot, Ekot2, Ekot3, Ekot4,  Svd, Svd1, Svd2, Svd3, Di, ETC, NsK, DagensArena
Blogg: Göran, Mattias
Annat: LO, Politometern om Jobbskatteavdrag

Fler inlägg på NetrootsPolitometernBloggar.se

6 kommentarer:

 1. "inte går att dra några slutsatser alls"

  Varken bu eller bä eftersom det är för komplext.

  Vad vi däremot vet är att arbetslöshet och ungdomsarbetslöshet var lika högt i högkonjunktur, utan finanskris, utan jobbskatteavdrag, under socialdemokratiskt styre ...

  http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Arbetsmarknad/Arbetsloshet/

  http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Arbetsmarknad/Arbetsloshet/Ungdomsarbetsloshet-per-manad/

  Så hur hade det då sett ut idag med S-politik under 2006 till nu ...

  SvaraRadera
 2. Jonny är det någon idé att förklara för dig eftersom du verkar köra samma race med kommentarer och jag motbevisar dig hela tiden med samma argument och bevis? Men visst för alla andra läsare så kommer förklaringen än en gång.

  Vem hade makten 1991? Då en borgerlig regering hade skattesänkning och privatisering framför ögonen och fullkommligt SKET i arbetarna Arbetslösheten steg till rekord nivå från att ha varit sedan 80-talet 4.5% blev den med borglig brist på kompetens 11% på 1.5år. När så S tog över fick man göra stora åtgärder och investeringar. Även facken hjälpte till 1997 genom industriavtalet. Borgarna kallar facken för bakåtsträvare och Annie Lööf vill Fucka facket. tack vare avtalet som gav stabilitet och med hjälp av S regering pressade man ner borgarnas arbetslöshet till 6% (nästan halvering) för att den sedan skulle stiga vid krisen 2005 sedan börja gå ner INNAN 2006 09. två år senare när Göran P som hade sparat in runt 90miljarder för kommande kriser och satsa på investeringar för att hjälpa landet. Detta hade Borgarna slängt ut till mestadels redan rika så när krisen 2008 kom kunde de inte göra något. Eller Borgar mentaliteten "säljer man inte gör man inga bra saker" (det var KRIS) Stefan Löfven försöker påkalla uppmärksamhet men ignoreras av borgarna som istället tjänar pengar på att utförsäkra sjuka. Tack Jonny för jag fick förklara lite för dig.

  Som du ser av bilden så var 2011 och 2012 prognos som inte stämmer för arbetslösheten ökar ;-) tack vare borgerlig flathet och inkompetens vid kriser.

  Just det här är bilden igen Jonny
  http://1.bp.blogspot.com/-3Q5hHGbZYO8/Tloox4V9nWI/AAAAAAAAA0A/Nb2OBtxEfoU/s1600/arblosh11aug.JPG

  SvaraRadera
 3. Du har nog inte lyckats förklara eller motbevisa något vad jag sett.

  90-talskrisen hade vi pga föregående S-regeringars misskötsel, det har ledande S-ledamöter erkänt, t.ex Kjell Olof Feldt. Dävarande borgerliga regeringar förmådde inget, vi fick vänta till Perssons stålbad rensade upp den gamla (s)oppan. Nu har vi haft snart 6 år med alliansen som lyckats ro oss igenom den första delen av historiens värsta ekonomiska härdsmälta med bravur.

  Faktum kvarstår, arbetslösheten är hög nu, liksom den var t.ex 2006 under förra S-regeringen. Den ligger på samma nivåer nu som då, nu under härdsmältan, då under högkonjunktur med S-regering. Dessa nivåer är tyvärr inget nytt, de har vi haft mycket länge men det kunde varit mycket värre att döma av hur dåligt S presterade.

  PS, har du lärt dig än att mn inte har rätt att begära ersättning för något annat än sina egna omkostnader av arbetsgivaren ?

  SvaraRadera
 4. Helt rätt Jonny med omkostnader, men Riksdagen hade inte den regeln förren efter mediadrevet mot Håkan Juholt. Det var praxis ja, men inte regel. Vilket i sig är anmärkningsvärt.

  SvaraRadera
 5. Helt fel Leine, det är både praxis och regel att man inte får dra av för annans kostnader. Att du påstår annat är bara löjeväckande.

  SvaraRadera
 6. Skärp dig Jonny och börja läs vad Riksdagen själva säger:

  "Inget säger att man inte får ha någon annan boende där, inte heller att riksdagsledamoten måste dela sina kostnader med sin eventuella sambo.

  Juholt har betalat tillbaka pengarna. Men även om han inte gjort det, så hade riksdagen inte kunnat kräva någon tillbakabetalning av honom.

  – Vi har helt enkelt inte någon grund att göra det, säger Marianne Bjernbäck, enhetschef på riksdagens ledamotsservice"

  Kan du ge dig nu eller ska du fortsätta sprida felaktiga uppgifter?

  SvaraRadera