Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

En studiefientlig regering

Kunskap ger makt att ifrågasätta. Tyvärr vill Regeringen med Fredrik Reinfeldt i spetsen att vi svenskar inte ska kunna konkurrera i ett kunskapsamhälle eller kunna utbilda arbetslösa så att de kan lättare få jobb. Fredrik Reinfeldt säger ju själv att arbetslösa är lata och inte försöker hitta jobb (som inte finns).

Kära Fredrik Reinfeldt, att ge en människa en fisk gör att hon blir mätt för dagen. Att lära henne fiska och hon har mat för resten av livet (kinesiskt ordspråk).

För en så högutbildad människa som Fredrik Reinfeldt så borde ovanstående ordspråk vara givet, men icke. Stefan Löfven och Magdalena Andersson förösker uppmärksamma den borgerliga regeringen om den kunskapsbrist som finns i Sverige, tack vare borgarnas "satsning" att plocka bort mycket av de möjligheter som fanns för att överbrygga kompetensbehovet på arbetsmarknaden.

Men inte vill borgarna veta av kompetenta svenskar som kan få jobb. Fredrik Reinfeldt säger ju återigen att istället för att utbilda arbetslösa så den med lätthet kan få jobb, vill Fredrik Reinfeldt att arbetskraftsinvandringen ska öka. Varför?

Varför vill Fredrik Reinfeldt att vi ska ha massa arbetslösa människor i Sverige fast det finns jobb om de får lite utbildning som till och med Svenskt Näringsliv försökt förklara för Fredrik Reinfeldt.

Även Anders Borg är fientligt inställd genom att slänga ut sig att utbilda arbetslösa och ge dom en chans att få jobb och inte bidrag är utsiktslöst och gammal Socialdemokratisk politik.

Vi Socialdemokrater må vara gamla som organisation, men vi vet om människovärde och varit med att bygga upp det samhälle som borgarna nu och tidigare monterar ner. Vi vill också att människor som är arbetslösa ska få en chans att hitta arbete genom att höja deras kompetens så de blir attraktiva på arbetsmarknaden. Vad är det för fel med det?

Media: Ex, DN om komvux, Ab, Svd
Blogg: Resurs, AF, Eva-Lena, JanInga kommentarer:

Skicka en kommentar