Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Till och med EU, Reinfeldt!!

Det är svårt att bli förvånad längre efter vad borgarna gjort med Sverige, men när ett av de största blåa institutionerna tycker att Sverige går för långt med att låta utnyttja arbetskraft då börjar vi förstå vidden av Fredrik Reinfeldts sociala experiment i Sverige.

Att släppa på arbetskraftsinvandringen så mer eller mindre oseriösa företag kan utnyttja människor är inte OK. Inte ens EU tycker att det är okej och snart kanske bötfäller Sverige för att inte skydda arbetare på den svenska marknaden bättre.

Hur tänkte Fredrik Reinfeldt och Anders Borg?
Visst inte mycket, utan devisen skapa överflöd på arbetskraft så minskas lönerna. Verkar mer eller mindre varit ett mantra. Så älskar ju Fredrik Reinfeldt Fackförbunden och kollektivavtal, men samtidigt försöker göra arbetare osäkra och livegna.

Kanske det var bättre förr där företagen var tvugna att få ok för att ta in arbetskraft. Då kunde facken se om det var ett bra företag som inte lurade sina anställda och om det fanns arbetslösa i Sverige redan som skulle kunna ta jobben.

Förstår dock Fredrik Reinfeldts önskan om valfrihet:
Företagaren måste få välja om den vill ge bra avtal, lön och trygghet eller inte och maximera vinst. Det är Fredrik Reinfeldts valfrihet i ur ett företagsperspektiv.

Media: Svd, Di, DN, Ekot
Blogg: Röda Berget

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar