Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Rika är ett särintresse, Reinfeldt

Stefan Löfvens "attack" mot en tafflig regering som säger sig värna om jobblinjen, men gjort det mesta för att frysa ut människor från arbetet och gjort det svårare och dyrare för företag att verka i Sverige. Även Fredrik Reinfeldts sociala experiment att utförsäkra människor för att göra dom "ordentligt hungriga" så de ska tvingas ta jobb hos mer eller mindre oseriösa företagare eftersom seriösa företag anställer vid behov inte p.g.a. rabatterad arbetskraft. Detta leder bara till en ond spiral.

Regeringen har misslyckats och Fredrik Reinfeldt och Anders Borg är de som med sitt socila experiment gjort Sverige till ett land med djupa klyftor, medans den ansiktslösa marknaden plockar hem vinster av skattepengar.

Stefan Löfven har tagit ut problemet i ljuset. Ett problem där Fredrik Reinfeldt säger att Svenskt Näringsliv och fackföreningar är särintressen.


Wiki: "Ett särintresse är en grupp av människor eller en idé inom politiken som står för ett förslag som är speciellt ägnat att gynna en begränsad grupp människors intressen (oftast de själva) snarare än samtliga människors intresse."


Kan bara beklaga att Fredrik Reinfeldt inte har historien klar för sig och då pratar vi om 1997 då facken bjöd in företag till samtal för att få till ett avtal för produktionsutveckling, konkurrensfördelar, kompetens och reallöneökningar. Mer än vad regeringar gjort. Detta har gynnat Sverige och alla som bor i Sverige genom att desto fler som producerar och får reallöneökningar desto mer kommer det fler till del i samhället i stort. 


Fredrik Reinfeldt vill bara gynna rika, och de som jobbar. Det kallar jag för särintresse.


Rösta med hjärtat och du tjänar på det i längden.
Rösta på Socialdemokraterna för att kunna förändra samhället för alla.


Media: Svd, Svd2Ekot, Ekot2Ex, GP, Svt
Blogg: Göran, Peter, Tord

2 kommentarer:

 1. I ett socialistiskt land finns inga rika, särintressen elimineras effektivt.

  Partiets elit är givetvis ett undantag som bekräftar regeln.

  SvaraRadera
 2. Bäst du går med borgarna då som inte heller bryr sig om särintressen förutom rika som du verkar värna om. Och de utförsäkrade kan enligt dig skylla sig själva, eller ska vi hjälpas åt?

  Förstår dock inte din kommentar eftersom inlägget handlar om särintressen som Reinfeldt kallar Svenskt näringsliv. Läste i Di om en mångmiljonär som såg Stefan Löfven som en mycket möjligt statsministerkandidat som skulle kunna hjälpa Sverige som Reinfeldt o co inte verkar göra. Så tror inte att du Jonny ska ropa socialistiskt land med negatvia termer när SvN vill vara med på tåget.

  Lite från Wiki:
  "I bredare mening avses med socialism en politisk ideologi med bred tilltro till kollektivets och eventuellt statens möjligheter som problemlösare[1] med fokus på största möjliga jämlikhet mellan individer och samhällsgrupper; klasser, könen, olika sexualiteter och etniska grupper.[2]
  Som gemensam nämnare har socialismens olika riktningar arbetarrörelsens historiska kamp mot förtryck och ekonomisk utsugning av samhällets undre klasser, det så kallade proletariatet."

  Behöver ju inte dra allt till sin yttersta spets med en utopisk idé där kosackvalet verkar vara ett föredöme i din mening.

  SvaraRadera