Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Så funkar det


Därför skapade vi A-kassorna för de som blev arbetslösa INTE skulle frestas att sänka sin lön för att ta andras jobb. Därför är en hög anslutningsgrad i fackföreningar viktigt för att som en stark och enad motpart till Svensk Näringsliv kunna förhandla fram bra avtal.

Men det är inte avtal som är viktigast.

Riksdagen stiftar lagar, därför bildade bl.a. fackföreningarna Socialdemokraterna för att i Riksdagen skapa lagar som ger arbetare verktyg för att få bra arbetsmiljö, jämställdhet och förtroendevalda som enligt lag får hjälpa medlemmar i kriser i livet och ser till arbetarnas villkor på arbetsplatsen.

Men vi fick också semester, bara jobba 8 timmar, föräldraledighet, rösträtt, sjukförsäkring, billig sjukvård, infrastruktur, ett anständigt boende, fria skolmåltider och barnbidrag m.m..

Allt detta har moderaterna röstat emot (trots vad Sofia Arkelsten säger)

Så med de försämringar moderaterna Fredrik Reinfeldt och Anders Borg gör och har gjort tillsammans med Maud Olofsson (nu Annie Lööf), Göran Hägglund och Jan Björklund är arbetslinjen.

De som har arbete får en liten morot som heter jobbskatteavdrag, men med detta "överflöd" av pengar (korvören jämfört med de rika som tjänar pengar på kriser och nedläggning av arbetsplatser) ska du som arbetare försäkra upp dig (så försäkringsbolag tjänar än mer) mot de händelser i livet som påverkar din ekonomi. eftersom borgerna plockat bort skyddet.

Arbetare och arbetslösa, unga och gamla det är dags att återta vårat gemensamma, en bra framtid tillsammans med Sverige som ett starkt land med starka individer som hjälps åt för att förverkliga drömmar.


Media: GP, HD, DN, DN2SvdLO-tidningen, LO2d.a.TCO-tidningenEkotRapportdn.seEkot, Ekot2Rapport
Blogg: Göran, Tord, Tord2Parkstugan, Martin, Borås

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar