Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Vakna Anders Borg, se verkligheten

Anders Borg slår sig på bröstet och tycker nog om sin situation när han upphöjs till skyarna av finnans världen för att inte göra något för medborgarna i Sverige. Vet inte om Anders Borg har en agenda, men att spara sig ur en kris kan inte vara helt lätt.

Många är vi som istället köpa det lilla extra sparar för vi vet inte om vi råkar ut för en olycka/sjukdom och blir utförsäkrade tack vare bl.a. Anders Borg. Så för att få ekonomin att stabiliseras och gå framåt så hade det varit ytterst lämpligt om regeringen inte givit bort så mycket av det överflöd vi hade 2006 till redan rika och företag som utnyttjar ungdomar och invandrare och istället satsat mer på utbildning och forskning och sedan vid krisen drämt till med utökat ROT och infrastruktursatsningar. Men Anders Borg och Fredrik Reinfeldt har ju hoppat av skeppet Sverige som driver vind för våg på det kapitalistiska havet. Hoppas innerligt att väljarna ser igenom moderaternas arrogans mot arbetarna och röstar för förändring och ansvar mot folket, där Stefan Löfven kan och vet industri och export och Svenskt Näringsliv till och med tycker att Stefan Löfven troligen blir en bättre statsminister. För värre kan det ju inte bli, eller?

Så här säger Anders Borg om stimulanser

"Till dem som efterlyser mer stimulanser i svensk ekonomi för att motverka konjunkturnedgången sade finansministern ”Slå på TV:n” och tillade att han tror att de skuldtyngda länderna i södra Europa i dag ångrar sin ”lättsinnighet”.

Detta kan man hitta ganska lätt via Google:
"Hösten 2009 utlyste plötsligt den borgerliga regeringen i Grekland nyval. Socialdemokraterna vann och övertog regeringsansvaret. Nyvalet kom överraskande för de flesta, men så här i efterhand förstår man varför de borgerliga plötsligt abdikerade. Efter 6 år av borgerligt styre uppdagades helt plötsligt att Grekland var i det närmaste konkursmässigt. Budget-underskottet skenar och utlandsskulden har vuxit till astronomiska tal. Nu tvingas Socialdemokraterna att ta ansvar för att ta Grekland ur krisen. Den borgerliga regeringen byggde sin politik på lånade pengar.


Efter valet 1994 övertog Socialdemokraterna ansvaret för att ta Sverige ur krisen efter tre år av borgerligt ekonomiskt vanstyre. Då diskuterades på allvar att Sverige skulle hamna under tvångsförvaltning av internationella valutafonden eftersom vi var i ett mycket svårt ekonomiskt läge. Räntan var uppe i 500 % och underskottet stort. Nästan samma läge som Grekland nu befinner sig i. 
Socialdemokraterna tog Sverige ur krisen!"

Skrämmande eller hur

Media: Svd, Svd2, Svd3, DN, E24, AV, Ekot, Ekot2, Ekot3Dagen, Hd, ekuriren, Skånskan, Gp
Blogg: Örnsköldsvik, Moberg, Ann-Sofie, Röda Berget, Ola

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar