Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

MAX utdelning till Regeringen

Klart att det sticker i ögonen när MAX  vill bjuda tillbaka efter att Riksdagen med moderater, center, folkpartiet och kristdemokraterna till stora förespråkare för sänkt moms, sänkta arbetsgivaravgifter gjort att stora kedjor täljer guld med kniv. Allt på bekostnad av ungdomars otrygga anställningar, sjuka och arbetslösa som betalar för kalaset genom att få mindre att leva på.

Detta vill naturligtvis MAX fira och bjuder in Riksdagsledamöter med 100kr att köpa för. Vad jag inte förstår är moderaternas ovilja att snylta på andras bekostnad. Gå över lik har de ju redan gjort då några tog självmord för att de inte orkade med utförsäkringsbeskeden. Från en sjukförsäkringslag som borgarna applåderade till.

Så Fredrik Reinfeldt, ät nu en MAX burgare och tänk lite på vad ni mer kan försämra för Sveriges invånare.

p,s, MAX och Mc Donalds har lovat anställa tack vare restaurangmomsen på 5.4miljarder. Så om de anställer 10 i hela Sverige så är det okej, eller? Mc Donalds anställde inte fler när de fick sänkt arbetsgivaravgift som torde vara en betydande summa. Nu gör de stor reklam för att nu minsann ska de anställa. Snacka om att föra diskussioner med Fredrik Reinfeldt. Allt för att lura folket att dela med sig av Sveriges skatteintäkter till multinationella företag.

Media: DN, Svd, GP, Resume, Skånskan, Dagen, Hd, Arbetarbladet, Folket, ST, ekuriren, LT
Blogg: Eva-Lena

4 kommentarer:

 1. Jag gillade hur reportern i SVT-dokumentären om otrygga anställningar frågade kvinnan på McDonalds hur många nyanställningar har skett efter de sänkta arbetsgivaravgifterna, sedan om deras personalomsättning, och direkt kunde räkna ut att de har anställt lika många som redan har slutat. Jag vet att ingen anställer fler än vad som behövs bara för att det blir billigare, de har tjänat många miljoner på det här, samtidigt som stadsministern säger att det är vi som måste ändra tankesätt och jobba längre för att få pensionen att räcka.

  SvaraRadera
 2. Om MAX hamburgare nu anställer 150- 250 personer, vad är det för fel med det? Om jag vore riksdagsledamot så hade jag antingen skänkt mitt presentkort till stadsmissionen eller alt. gått till MAX restaurangen och ätit upp beloppet. Jag ser inga fel med det.
  MAX har nu fått så mycket gratis PR att de länge kan leva på det. Det som Vänstern gör är bara att en en gång visa att man är emot privatföretag och näringsidkare.

  SvaraRadera
 3. Jag vill flika in lite här efter att ha läst ditt blogginlägg. Faktum är nämligen att vi anställde hela 800 fler medarbetare 2009 än 2008, tack vare sänkningen av arbetsgivaravgiften, detta trots den tuffa ekonomiska situation som rådde i Sverige.

  Precis som hela sänkningen gick till nya arbeten 2009, ger vi även tillbaka hela momssänkningen i form av lägre priser och fler nyanställningar. Vi räknar med att kunna anställa ca 600 ytterligare nya medarbetare i år, tack vare momssänkningen. Faktum är att nu på lördag har vi en rekryteringsdag på Stockholm Waterfront Congress Center där vi kommer intervjua ca 1000 personer, med målet inställt på att hitta hundra nya hungriga medarbetare för Stockholmsområdet!

  Vänliga hälsningar
  Johan Tennbäck, kommunikationsavdelningen McDonald’s Sverige.

  SvaraRadera
 4. Låter bra Johan.
  Dock så har jag för mig att något gransknings program intervjuade någon ansvarig på Mc D. och då sa hon att McD hade anställt 4000 tack vare sänkningen av arbetsgivaravgiften. Reportern sa då att det är visst samma antal som slutat. Ojå, lite pinsamt. Men visst har ni andra uppgifter så visst :-)

  Sedan är jag emot att 5.4miljarder går till momssänkning. Vi har personer som går på Fas3 och får väldigt lite, för att inte tala om de som utförsäkrats. De skulle nog vara glada om de fick äta sig mätta någon dag.

  McD gör inget fel Johan, utan politiken som "siktar" fel.

  Sedan att MAX gjorde detta är väl att säga att all reklam är bra reklam. :-)

  SvaraRadera