Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Agera istället för att reagera

Det nyliga utspel som den borgerliga alliansen med Ulf Kristersson (M) i spetsen gjorde kring sjukförsäkringslagarna är visserligen bra att de börjar tänka etiskt och med sunt förnuft. Men att det ska ta ett år att gå tillbaka till den gamla reglerna förstår inte jag.

Den gamla texten finns ju redan, hur svårt ska det vara att "copy and Paste"

Lagändringen (om borgarna verkligen vill förändra den) måste komma nu, eftersom borgarnas "utförsäkringslag" gör att psykmottagningarna svämmas över av människor som oroas för sin existens. Och med KD i alliansen så borde det finnas med i den borgerliga allienasen ett existensberättigande för människor. Visserligen verkar resterande borgare frysa ut KD efter att de sålt sin själ i två mandatperioder.

Det finns PROBLEM med eran lag, dags att visa att ni bryr er moderater, centerpartister, folkpartister och kristdemokrater eller hur hade ni tänkt och hjälpa muskelsjuka Per som nu p.g.a. eran "utförsäkringslag" tvingas söka jobb liggande då han har svårt att stå och gå.

"Mitt självförtroende har väl aldrig varit speciellt starkt, men det blir inte starkare av att bli behandlat på det här viset, säger Per Sköld"

Att det inte är fler som protesterar och för liv och blockerar Stockholm är för mig förvånande att vi i dagens samhälle mer fokuserar på oss själva än på att hjälpa de utsatta tillsammans. Kanske vi kan skylla det på företagens kampanjer om mer individ istället för kollektiva satsningar.

"Under sjuttiotalet genomförde SAF och Industriförbundet en rad kampanjer för att påverka debattklimatet. I efterhand verkar ”satsa på dig själv”-kampanjen ha gjort störst avtryck. Denna typ av opinionsbildning direkt riktad till allmänheten och framförallt ungdomar, var någonting nytt. "

Tack för kaffet!!

Media: GpExP1SvdSvd3Svd4NSDRapportDNDN2Ekot, Svt, Dn, Ex, Ab
Blogg: Röda Berget, Resurs om Per, Björn, Kontemplera, Kuniri, LO-blogg, Mini-blogg
Annat: Resurs, Sv tidskrift

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar