Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Reinfeldt lyssnar Inte på näringsliv eller fack

Helt otroligt, Fredrik Reinfeldt och resten av allianspartierna har nästan kramat ihjäl de fackliga kollektivavtalen och satt dom på en hög tron. Tyvärr har vi nog inte sett en mer arbetarfientlig inställd regering som försöker skapa jobb genom att dumpa löner och göra arbetares anställningar osäkra.

Men inte heller näringslivet som sett Fredrik Reinfeldt som en frälsare som återvänt och skulle göra Sverige till ett bra företagsland där företagen skulle utvecklas och en ny guldålder skulle danas genom satsningar, har sett att dom satsat på fel häst.

Nu kommer vi fram till sanningen att det Fredrik Reinfeldt och resten av regeringen gjorde var att ta från statskassan och ösa ut pengarna från landet genom riskkapitalbolag och skatteavdrag (bidrag) som gynnat de rika mest och som placerat sitt kapital någon annanstans.

Nu Vill Regeringen med Fredrik Reinfeldet i spetsen lagstadga om lärlingsanställningar, FAST fack och näringsliv inte ser behovet och ser att Regeringen bara försöker lasta över kostnader för att täcka en usel politik, till företagarna.

"Vi från Industriarbetsgivarna och IF Metall tror inte att omfattande lärlingssystem är lösningen på industrins kompetensbehov och hoppas därför att riksdagen tänker i andra banor."

Denna är bara bäst:
"Svensk arbetsmarknad har en ordning där fack och arbetsgivare kommer överens om formerna för vad som gäller vid anställningar. Modellen fungerar väl och garanterar verklighetsanpassning."


Kanske dags att byta ut en handlingsförlamad Regering med en statsminister som verkar hasspla ur sig både det ena och andra förslaget som saknar förankring i verkligheten.


Kanske lyssna till vad Anders Borg verkar lärt sig:
"Ska vi till exempel göra lärlingssystem till en bred väg in på arbetsmarknaden måste parterna vara med på det. Sådana lösningar kommer inte till stånd utan att fack och arbetsgivare kommer överens om det."


Media: GP, Svd, Ab
Blogg: Göran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar