Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Ekonomi och arbetslöshet hänger ihop?

Lena Melin skriver om att Fredrik Reinfeldt nu får stryk på sin egna planhalva. Arbetslöshet och arbetarlinjen och då uteblivna effekter. Inte konstigt att om Fredrik Reinfeldt nu plockar bort massa pengar från sociala försäkringar och arbetslösa och ger till dom som har arbete så kan vem som helst räkna ut att det inte skapar arbeten.

Aftonbladets Lena Melin har en bild vid sin artikel att väljarna ger Socialdemokraterna och Stefan Löfven credd för bäst program mot arbetslöshet, men ger Fredrik Reinfeldt credd för bästa ekonomiska program.

Visst vill jag som har arbete ha mer pengar att spara tills sämre tider då det socialaskyddsnätet är borta, så är det Fredrik Reinfeldt. Men om jag vill ha ett bra liv utan oro och hjälp när det börjar regna i livet så är det Stefan Löfven och de samhällsägda paraplyerna som jag ska rösta på. Ett samhälle som tar hand om de som får tråkiga besked i livet kräver viss ekonomisk omfördelning.

Vi måste komma från "satsa på dig själv" mentaliteten och tänka på våra nära och kära och oss själva. En dag kan något drabba dig och vill du då ha hjälp eller vill du klara dig själv?

Media: Ab Ab2Ab3
Blogg: Högberg, VK, Parkstugan, Kulturbloggen, Moberg

Mer hos Politometern kring arbetslöshet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar