Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Så det var inte bara Caremas fel

Det kommer fram nu enligt en artikel i Svd att Carema faktiskt följde de etiska riktlinjer som branschorganisationen Vårdföretagarna har. Vårdföretagarna skriver också i en debattartikel att

"Därför måste också kommunernas uppföljning av all äldreomsorg – privat som offentlig – bli mer effektiv."

Japp, lasta kommunerna för att privata företag i vården gör vinster genom att minska personaltäthet och kvalitativa vården. Jag är väl lite naiv att tro på att ett företag som har hand om en verksamhet gör allt för att det ska vara bäst på marknaden, och inte behöva pekfinger från det offentliga. Kanske bättre att kommunerna tar över allt, eftersom företagarna inte verkar kunna ha företag inom vård utan offentliga kontroller och pekfingrar.

"Medarbetare i privat driven äldreomsorg måste ha samma lagstiftade meddelarskydd som de hos offentliga arbetsgivare."

Vad är problemet? Om nu vårdföretagarna är såååå  måna om att arbetare ska kunna säga till om det finns fel och brister så är det väl inget problem då företagarna inom vården bestämmer om en person som går till media ska få sparken eller inte.

Säg som det är, företag har en tendens att tysta ner arbetare och tjäna pengar på människor och denna lilla "förlåt oss, men vi gjorde inget fel" artikel är lite rökridå så inte grundproblemet ska synas. Nämligen att privata vårdföretag är och förblir en motsägelse. Vinst och kvalitativ vård  går inte ihop, eftersom det handlar om människor INTE produkter som företag helst räknar på.

Media: Svd, Svd2DN, GP, DB, ekuriren, ST, Folket

Fler inlägg på NetrootsPolitometernBloggar.se

Äldre om vårdföretag:
DagenDagen2ekurirenSvdSkånskanNorraSkåneSTGDGPEkotEkotRapportGPekurirenExNy Svd, Ny Svd2, Ny Ekot, Ny Ab, Ex, Nytt24, Svd, Svd2, Svt, Nk, Nt, Skånskan, Gp, Dn, Dn2, NSD, Metro
Blogg: Christian (c)RosaBengtHelenaKildén & Åsman, Socialdemokratisk blogg, Bo, Bo2, Domsjö, Björn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar