Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Bra företagsklimat utan strejk, eller

Som bekant är den svenska modellen där arbetstagare och arbetsgivare förhandlar och kommer fram till lösningar och visar vägen för att kunna ta tillvara på arbetares intressen, men också nytta för företagen.

Mest känt är de numera årsvisa avtalsförhandlingar som innehåller allt från semester, föräldralön, OB, och det alla tror det bara handlar om, lön.

Men Industriavtalet där fackföreningarna "bjöd upp till dans" för att ge arbetare och företag en chans att nå högre och mer i plånboken är ett mindre känt men ändå lyckat avtal.

Alltså fackföreningar och hög anslutningsgrad behövs, och gynnar även företagen.

Regeringen har en annan inställning och deras politik är indirekt riktad mot fackföreningarna. Medlemstappet som många drar upp i media är Regeringens politik där de har en vaneföreställning att kostar det mer att ha arbetslösa kamrater går vi ner i lön så det blir fler jobb. Detta vet vi inte fungerar då arbetstagare inte ANSTÄLLER.

Nu visar också tidningen Arbetet att det är minst konflikter i länder där det är hög anslutningsgrad till facket. Detta borde Regeringen förstå, men inte. Hoppas att Svenskt Näringsliv förstår detta och hjälper till att via "sin" Regeringen minska trycket mot medlemmar i fackföreningar.

Bilden är tagen från papperstidningen med en Samsung Galaxy I-9000 eller SGS

Tyvärr har inte Arbetet denna artikel på webben, men jag länkar till Ingenjören som har liknande dock inte med fakta utan "tror" Ingenjören

Media: GP, Ekot, Svd

Fler inlägg på NetrootsPolitometernBloggar.se 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar