Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Reinfeldt en ulv i fårakläder

Det är inte så konstigt när jag läser att Fredrik Reinfeldts tar avstånd från Folkpartiet och Centerns förslag att sänka löner för att generera jobb. Jan Björklund och Annie Lööf gör det för öppet. Fredrik Reinfeldts agenda har och är att sänka nivåerna i det socialatrygghetssystemen för att göra människor hungriga och då skapa press på det "löfte" som de på arbetsplatser har "att inte konkurrera om jobb med våra löner".

Det har ju varit Fredrik Reinfeldts agenda redan från 2006 att slå på arbetare genom den förut solidariska A-kassan till att göra den osolidarisk när tjänstemän betalar 80kr i a-kasse avgift (extra till staten) mot IF Metallare som fick betala 300kr i en av de värre lågkonjunkturerna vi haft. Detta sa bl.a Moderaterna var till för att vi då skulle hålla inne med våra lönekrav eftersom det var många arbetslösa inom vårat område. Eller till och med sänka våra löner så fler skulle få jobb.

Detta synsätt fick skarp kritik från både fack och näringsliv eftersom Regeringen totalt struntade i att hjälpa en utsatt näring som industrin var/är.

Så tro inte på Fredik Reinfeldt när han försöker komma tillbaka och gulla med arbetare genom att säga
"I Sverige sänker vi inte löner, vi höjer dem". Det Annie Lööf och Jan Björklund säger är hela alliansens samstämmiga slogan att sänkt lön ger arbete. Det bevisar avslöjandet av hemliga dokument "Hemliga planen: Sänk lönerna" Expressen Eller som en ekonomi professor säger "alliansen borde talat klarspråk - att sänkta reservationslöner kan ge fler jobb." Reservationslönen är vad folk är villiga att arbete för, har sjunkit sedan 2006 från 16000kr till 8000kr (2010) (hittar inte dagens siffror).


Fast vi vet att sänkt lön inte ger arbete eftersom vilken reko företagare skulle överanställa och hamna i onåd hos aktieägarna, oavsett om en arbetare kostade 10 000kr eller 30 000kr?


P.s. detta utspel om A-kassa och sänkta krav för att få del i försäkringen, också ett spel för galleriet. Inkomsten om så 5 000kr ska slås ut på hela året. Så vi kan ju sänka inkomst kravet till 1kr.


Media: Ex, Ex2, Ex3, Ex4EkotDi, Svd 
Sanningen om Moderaterna: Alliansfritt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar