Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Unga ska ha det svårt, enligt borgarna

Hotell och restaurangfacket står inför en svår avtalrörelse. En avtalsrörelse som de borgerliga partierna lägger sig i trots att de "värnar om den svenska modellen" som innebär att arbetsgivare och arbetstagare (arbetsmarknadensparter) gör upp om priset på arbete.

Hotell och restaurangfacket har fått se miljarder ösas över sin motpart genom att borgarna sänkt arbetsgivaravgiften (51.5miljarder) som enligt expertis inte genererat någon nämnvärd ökning av anställningar eller fler heltidstjänster. Eller sänkt restaurangmoms (5.4miljarder) som inte heller det genererat något nämnvärt. Dessa "bidrag" till företagarna har givit fördel för arbetsgivarna i avtalsrörelse som baseras på jämlika parter som ska göra upp.

Inte nog med att Regeringen öser pengar över företagarna, ändå vill Borgarna att unga ska tjäna 10500kr INNAN skatt, detta år 2012. Borgarna går runt i sin bubbla och tror att om vi gör arbetskraften ännu billigare då blir det fler jobb.

Kan citera en företagare med fötterna på jorden:
"Men jag skulle aldrig börja anställa en massa folk bara för att avgifterna sänks."
"Och jag är beredd att betala för kompetens och engagemang, eftersom det i andra änden ger ökade intäkter."
Så hur kommer det sig att Regeringen tror att urholka välfärden och sänka löner ger fler arbeten? Jo naturligtvis har dom en annan agenda som sträcker sig till medeltiden då arbetarklassen är något man gärna ska prygla och hålla igen på för att de inte ska sätta sig upp och protestera. Genom Riksdag kan borgarna stifta lagar som försämrar för sjuka, arbetslösa, pensionärer och unga. Arbetarna ser inte detta fören det är försent och de är där själva.

Det är dags Svensson att protestera och visa höger Regeringen att arbetare värnar om de utsatta i samhället före vi ÄR och SKA vara solidariska eftersom vi själva kan komma att hamna i kylan som borgarna skapat.

Nu är det Hotell och restaurangfacket som ska slåss för sina medlemmar i en utsatt bransch där många står utanför facket p.g.a. ekonomi och rädsla.

Det är dags för solidaritet, kamrater!

Media: Svd, Svd2, Svd3, Svd4eKuriren, eKuriren2DN, DN2, DN3DI, DI2Ekot, GP, HD
Blogg: Driva egetStorstad, På jobbet
Annat: HRFAFS, AFS2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar