Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Allmosor skapar inga jobb

Bidragsregeringen Reinfeldt är inne på helt fel spår när de tror att bara för att de öser pengar över företag så ökar  efterfrågan på företagens produkter. Inget kan vara mer fel då det som händer är att företagets kunder får kanske om de har tur billigare produkt, men oftast går de till företagens ägare som vinst.

Därför är Socialdemokraternas förslag om bl.a. att höja krogmomsen och minska avdrag för RUT och ROT och får då mer pengar i statskassan och kan höja A-kassan och hindra borgarnas utförsäkringar av sjuka vilket ger de drabbade en stabil inkomst trots att man fått otur i livet. Lite paraplymentalitet.

Detta blir en positiv spiral som kommer att hjälpa arbetslösa och då ungdomsarbetslösa som den borgerliga Regeringen totalt misslyckats med.

Trots att du är "utslagen" från arbetslivet kan du fortfarande konsumera. Detta gör att företagen behöver producera och senare anställa ÄVEN om arbetskraften kostar vad kollektivavtalen säger. Företag som baserar sin existens på ungdomslöner, minskad arbetsgivaravgift och RUT/ROT avdrag har ingen företagsidé som är bärkraftig, men dessa företag värnar Fredrik Reinfeldt och hans polare om.

Så bidrag till företag är fint, medan bidrag och hjälp till sjuka, arbetslösa och ungdomar är något som Fredrik Reinfeldt ser som fult och inte vill ta ansvar för. Visst är det härligt att svenska folket har röstat fram ett ideologiskt experiment á la Reinfeldt.

Media: SvdAbAb2Ab3ExpSvDSvD2SvD3SVTSVT2DNSRGPDINyheter24Dagens Arena, bt, Ekot
Bloggat: HögbergMartin MobergPeter JohanssonJohan WesterholmParkstuganAnnika Högberg och Halland

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar