Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Alla är överens, Reinfeldt har tappat lusten

Det är inte helt oväntat att en man i sina bästa år kan av naturliga orsaker tappa lusten. Visserligen finns det botemedel och hjälp att få. SEKO, Kommunal och Byggnads har nu lämnat in förslag till Fredrik Reinfeldt på vad Sverige behöver för att vakna ur törnrosasömnen, liksom flera andra tidigare lämnat förslag. Jag tror tyvärr att Fredrik Reinfeldt och den borgerliga alliansen inte kommer lyssna denna gång heller. De använder den brända jordens taktik att köra ner Sverige så mycket så det blir svårt att hämta hem det och håller kvar vid jobbskatteavdrag som den ultimata lösningen.


Därför måste regeringen äntligen börja prioritera infrastrukturen. Vi föreslår att regeringen prioriterar följande i första hand:
 1. Öka kapaciteten i järnvägsnätet. Ge Trafikverket de 38 miljarder fram till år 2021 som”Kapacitetsutredningen” har pekat u som nödvändiga. Dessutom behövs en satsning på godstrafiken med byggande av kombiterminaler, förbättrad strömförsörjning, dubbelspår samt fler förbigångsspår.
 2. Bygg nya höghastighetsbanor. Det ger positiva miljöeffekter och frigör på sikt kapacitet inom nuvarande järnvägssystem för ökad gods- som lokaltrafik.
 3. Öka byggandet. Byggandet som andel av BNP är lägre i Sverige än i de flesta europeiska länder. Inför ett ROT-avdrag för flerfamiljshus och genomför särskilda satsningar för byggande av ungdomslägenheter.

Detta är tre helt enkla och vanliga lösningar till ett land som vill kämpa på den globala marknaden och försöka locka hit företag som vill investera och utveckla Sverige. Jobbskatteavdraget kommer INTE ge fler jobb eftersom Sverige blivit osäkrare så sparar vi som har jobb och tillväxten stannar av och fler får sparken och den berömda onda spiralen fortsätter neråt.

Det är dags att ställa krav på vår Regering som verkar hellre tycka om att äta snittar i EUs högborg än att ta hand om och utveckla Sverige. Så det verkar som om Fredrik Reinfeldt redan gett upp valet 2014, kanske han blir utbytt snart?

Socialdemokraterna med Stefan Löfven i spetsen verkar ha mer innehåll i sin budget än Regeringen.

Media: DA, Ex, AbAb2Ab3ExpSvDSvD2SvD3SVTSVT2DNSRGPDINyheter24Dagens Arena
Bloggat: Martin MobergPeter JohanssonJohan WesterholmParkstuganAnnika HögbergAndra som länkat:
 DNAB, Ekot, Rapport DI Sydsvenskan SR AftonbladeSvD
Roger JönssonJohan WesterholmIn your facePeter HögbergMartin Moberg,
Bloggar: Mitt i StegetMartin MobergAnnika Högberg,Alexandras ordmoln, Parkstugan,


4 kommentarer:

 1. Det går inte att lura folk att tro att de har en jobbpolitik hur länge som helst. Det enda de har lyckats med är att dränera statsfinanserna på pengar utan att det gett någon effekt på sysselsättningen

  Däremot har de rika blivit rikare och de fattiga fattigare

  b

  SvaraRadera
 2. britta_s : Den som luras är väl du. De svenska statsfinanserna är mycket bra. Vanliga heltidsarbetande normalinkomsttagare har ca 1750:- mer i plånboken varje månad. Ett par 3500:- mer i månaden. Bensinen är billigare nu med alliansen än den varit med en rödgrön regering.

  SvaraRadera
 3. Jonny: Statsfinanserna är bra p.g.a. utförsäljning av bra statliga och inkomstgenererade bolag. Sedan att Sverige inte får in tillräckligt att hjälpa till i kriser för att få hjulen att snurra bättre är att vi inte har pengar p.g.a. jobbskatteavdragen, rut, krogmoms, jobbcoacher som minskat intäkter med flera miljarder. Vilket britta har rätt i.

  Sedan detta skrattretande påståendet om bensinen.
  Bara Googla lite så kan du få fram fakta. Visserligen verkar inte fakta vara din "grej" så jag skickar med en länk till en bild (lättare att förstå) kring bensinprisetsutveckling. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4937432

  SvaraRadera
 4. Utförsäljning av statliga bolag förekom även på S-regeringens tid, märkligt nog ökade statsskulden under S trots det och trots en bra konjunktur ...

  Staten tar in mer skattemedel än 2006, vi har klarat den globala krisen mycket bra jämfört med de flesta andra länder.
  ...

  Att världsmarknadspriset på olja fortsätter att gå upp eftersom det är en ändlig råvara torde inte förvåna någon.
  Speciellt inte med den explosiva utvecklingen vad gäller efterfrågan i Kina.

  Alla vet att med en rödgrön regering 2006-nu så hade bensinpriserna varit ännu högre pga flera skattehöjningar. Mp anser ju att priset bör upp mot 27:- / liter, regera med dem ni ...

  Din verklighetsbild är som vanligt skev. Därmed är du inte trovärdig.

  SvaraRadera