Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Samhall ett företag bland andra

Det är tråkigt att Samhalls personal inte kommer ut i det s.k. "vanliga" arbetslivet som bl.a. Riksrevisionen har konstaterat förr. Men det är p.g.a. att andra arbetsgivare har en viss tvekan. Detta kanske kan åtgärdas med tydlig och bra information och då behövs insatser och personal som arbetar aktivt just med övergång till andra företag.

Dock vet vi att det alltid kommer att finnas de som av en eller annan anledning kommer att vara kvar på Samhall.

Nu vill den numera ökanda Cristina Husmark Pehrsson slå lite till mot de anställda som i flera år haft problem av att de utnyttjas av företag och har mer eller mindre inhumana arbetsplatser då de gör entreprenads arbeten hos andra företag.

Att öka konkurrensen om Cristina Husmark Pehrsson vill är inte rätt sätt utan det behövs mer pengar till Samhall som kan öka förståelse och bidra till en bra övergång till andra företag. INTE utsätta Samhall för mer konkurrens och pressa deras tider och anställningsvillkor än mer.

Vad som sägs:
"Från Region Malmö fick Samhalluppropet ett rop på hjälp. De bemannade ett annat företag, jobbet var att plocka upp betongplattor som vägde runt 8 kg stycket och stapla dessa på en pall. Det var kallt och man hade inte alltid tillgång till ett ställe att fika på eller en toalett. Jobbet skulle enligt planerna ha tagit en till två dagar, i stället tog det fjorton dagar för åtta man.
De som kontaktade oss uttryckte en rädsla för att drabbas av negativa följder från ledningen om de protesterade. Eftersom vi vet att denna rädsla är väldigt vanlig och att det har förekommit kränkningar tog vi detta på största allvar."


 Hur vill långt vill Cristina Husmark Pehrsson pressa de Samhallsanställda?

Media: SR, Svd, Svd2, SvtDa, Arbetaren
Blogg: Funka, Mikael
Annat: SAMHALL UPPROPET, Uppdrag Granskning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar