Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

KD ett parti med identitetskris


Kanske i inledningen kan meddela er som är troende av olika slag och som brinner för solidaritet och rättvisa att inom Socialdemokraterna har vi Tro och Solidaritet som vi troende tillsammans förenas för att arbeta politiskt med vår religiösa övertygelse.

Nu till Kristdemokraterna som är kristna, men ändå inte. Som värnar om den lilla människan, men ändå inte. Som vill hjälpa föräldrar, men ändå inte. Som vill ha ett mänskligare Sverige, men ändå inte.

Hur går detta ihop?
Kristdemokraterna har en tendens att svamla rätt mycket. Man skulle kunna säga att de luras för att några få kristna som inte upptäckt deras lögn skulle tro att Kristdemokraterna är ett parti för just dom. Inget kan vara mer fel.

Kristdemokraterna har renat sig själva från allt tvivel så det är inte anmärkningsvärt när partiet som säger sig stå för kristen tro ljuger så kopiöst.

Några exempel:

 • KD sa att det inte skulle bli högre drivmedelsbeskattning 2006 och 2010. Naturligtvis höjdes skatten efter valen.
 • KD röstade för att utförsäkra människor som är bevisligen sjuka enligt flertalet läkare. Har du försökt klara dig utan inkomst/bidrag när du drabbats av sjukdom och olycka?
 • KD har röstat igenom jobbskatteavdraget vilket gör det dyrare p.g.a. högre skatt vid föräldraledig.
 • KD har varit med och sänkt taket för VAB (tillfällig föräldrapenning) och havandeskapspenning från 10 till 7.5 prisbasbelopp.

Naturligtvis har Kristdemokraterna varit med och påverkat hur vårat samhälle ser ut idag med arbetslöshet och ineffektiva åtgärder.

Så denna underbara söndag så har vi ägnat Kristdemokraterna en tanke på hur de sålt sin själ för lite makt. Inte långt från bibliska berättelser eller hur?

Media: Svd, Svd2, Svd3Svt, DA, Dagen, DN, Ekot, Ekot2, Ekot3GP, HD, Ltz, eKuriren
Blogg: Erik, Motpol, Anna

Bli medlem: Tro och Solidaritet

Vår rörelses uppgift är att samla socialdemokrater som vill förena sin religiösa övertygelse och tro med sitt politiska engagemang, Vi ska finnas i brytningen mellan tro och politik, vara en integrerad del av arbetarrörelsen och det socialdemokratiska arbetarepartiet, men också rotad i den gränsöverskridande ekumeniska rörelsen.1 kommentar:

 1. 1. Skattehöjningarna 2006 och 2010 var utannonserade före valet respektive indexreglerade höjningar.

  2. Kd styr inte Sverige själv mig veterligen.

  3. Prata om identitetskriser :
  Stefan Löfven har ändrat sin ståndpunkt i flera frågor

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14818368.ab

  SvaraRadera