Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Centerns bidragspolitik funkar inte

Att nu börja ana en viss desperation där den borgerliga alliansen mer eller mindre tappat greppet om svensk arbetsmarknad och är handfallna inför de sjunkande siffror som opinionsundersökningar visar på tilltron till borgarna. Centerpartiet faller än mer som en mätt gråsten på djupt vatten.

När näringslivet i Sverige gör uttalande om att de har mer tilltro till Stefan Löfven och Socialdemokraternas arbetsmarknadspolitik än brogarnas är visserligen illa nog för Fredrik Reinfeldt, men när Expressen som även till färgen är blå dissar Fredrik Reinfeldt i den senaste debatten i Agenda hör till ovanligheten.

Centerpartiet tror sig nu uppfunnit det ultimata för att rädda sig själva från att åka ur Riksdagen vid valet 2014 och Annie Lööfs totala katastrof genom de mest plumpa uttalanden under året.

Att skapa s.k. tillväxtzoner där inkomstskatt och arbetsgivaravgifter sänks är ett desperat försök att blidka ett näringsliv som genom åren fått mer bidrag än folket som verkligen behöver hjälp.

Tyvärr så slår det fel eftersom vad näringslivet idag behöver är kompetent kunnig personal att anställa. Det finns arbeten, men p.g.a. borgarnas neddragningar inom utbildningsväsendet och att arbetsförmedlingen låter jobbcoacher med mer eller mindre kontroversiella metoder försöker "bota" de arbetslösa är ett totalt EPIC FAIL.

Så till er centerpartister, det är inte mer bidrag till företagen som skapar långsiktiga jobb utan utbildning för arbetstillfällen som redan finns och aktiva åtgärder som infrastruktursatsningar i miljardklassen som kommer att generera arbetstillfällen och starka företag. Tyvärr har ni brännt dessa miljarder (runt 100miljarder) på jobbskatteavdrag, rut, restaurangmoms och annat ineffektivt.

Sluta ge bidrag och kasta pengar på företag.

För att prata mer på centerpartiets egna språk så de kanske förstår:
"Det är som att hälla mjölk på en ko och tro att kossan kommer att generera mer mjölk."
Leine Johansson


Media: Ex, DN, DNTv4, Svd, SvdAb, Gp, Folket, Bt, EkotDNDN2GPGP2ArbetarbladetHDLTZDIEkotAbExDN om komvuxAbSvd
Blogg: Tord, Michael, Göran
Inlänkat: Jobbcoach, Jobbcoach2, En studiefientlig Regering Utbildning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar