Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Myndigheter hjälper till med lönedumpning

Så har då Fredrik Reinfeldt och resten av den borgerliga alliansens våta dröm gått i uppfyllelse. När en arbetslös lyckas få tag i ett Nystartsjobb så är det inga egentliga krav på kollektivavtals löner verkar det som, utan Arbetsförmedlingen ska förvissa sig om att det stämmer. Att förvissa sig om att en person med Nystartsjobb verkligen får avtalsenlig lön är INTE att lite på arbetsgivare som säger "räcker 17 000kr?" och Arbetsförmedlingens blåögdhet lyser igenom som säger "javisst".

Alltså mina vänner, vi har en myndighet som tack vare Fredrik Reinfeldt & co hjälper till med lönedumpning även då arbetslösa visar på högkompetens och 20års yrkeserfarenhet så verkar det inte klicka till hos Arbetsförmedlingen när det gäller löner, eller så är Arbetsförmedlingen i samma tro på att låga löner genererar fler jobb, vilket vi arbetare förstår inte är sant då minskad lönekostnad är vad ägare och aktieplacerare applåderar åt då mer vinst för företaget betyder utdelning och bonusar inte nyanställningar.

Från SVT 2008 maj och nu börjar vi förstå Arbetsförmedligens lättja mot kollektivavtal

"Företagarna, som är missnöjda med de avtalsförsäkringar som krävs för att ta en mot personer med nystartsjobb hade ett möte med Littorin på måndagsmorgonen.
Enligt Företagarna missgynnas de småföretag som saknar kollektivavtal. Det blir för dyrt för dem att anställa en nystartsjobbare, anser Företagarna.
Detta är Littorin nu beredd att göra något åt. Han kan också tänka sig att se över och ändra andra regler om det behövs."

Tycker synd om de som röstade på den borgerliga alliansens partier och nu drabbats av arbetslöshet, sjukdom, unga och även pensionärer. Alla utan arbetare med tillsvidareanställning har fått det svårare med Fredrik Reinfeldt vid rodret av ett arbetslösheten och utförsäkringsskeppet Sverige.

Tänk till nästa gång du röstar, vad händer om . . . . . . .

Media: Ekot, Ekot2Svd, SvdEx, Ab, DA, DA2Svt
Blogg: Svågerpolitik
Inlänkat: Arbetare vakna, Fattiga vs Rika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar