Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Välfärdens beskyddare #1I dessa tider då arbetare blivit vilseförda av de nya arbetarpartiet Moderaterna och tror sig tillhöra eliten genom att få jobbskatteavdrag som tas för en skänk från ovan för att vara duktig och ha ett jobb.

Det måste tydligt sägas att det enda Moderaterna med sina kompisar gjort är att ta från välfärden som ska skydda arbetare vid sämre tider och givit dem lite smulor från herrarnas bord. Här kommer ett citat som jag läste på Facebook från Carina Länks statusuppdatering.


“I freed a thousand slaves I could have freed a thousand more if only they knew they were slaves.”
Harriet Tubman

Osökt tänker jag på de arbetare som tror sig vara småkapitalister och övre medelklass och röstar på den borgerliga alliansen och ger upp solidaritetskänslan och ansvaret för kommande generationer genom att välfärden dräneras och som tack får vi arbetare efter att avgifter, skatter höjts och införts några hundralappar mer i månaden. Dessa pengar måste då arbetaren investera i försäkringar och annat i fall något händer i framtiden då skyddsnäten nu fått större hål.


Fredrik Reinfeldts berömda citat:
"Svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd."

Själv vill jag briljera med ett eget citat:
"Ni är slavar under kapitalistens piska och ni säljer er för smulor från deras fest på välfärden som offrats."
Leine Johansson

Inlänkat: LB1, LB2, LB3

Gammal länkat:
Media: DAEx, AbAb2Ab3ExpSvDSvD2SvD3SVTSVT2DNSRGPDINyheter24Dagens ArenaSvdSvd2Svd3EkotEkot2Ekot3ExEx2Ex3GPSR sthlmAbAb2Ab3SvDSvD2SvD3SvD4ExpDNGPDI.
Bloggat: GöranMartin MobergPeter JohanssonJohan WesterholmParkstuganAnnika HögbergGöranMoberg

5 kommentarer:

 1. Bra citat, visar att åsikten om att folket är duperade, indiktrinerade, lurade, blåsta och lätta att inbilla både det ena och det andra finns väl representerat bland såväl höger som vänster.
  Det ger en viss trygghet åt oss som tror att folk tvärtom är ganska vettiga. Och befinner oss någonstans i mitten av folkdjupet.
  Frågan är förstås hur folkföraktarna ska motivera demokratin om folk är så lättlurade?

  SvaraRadera
 2. Nja min ingång var att arbetare ser borgarna och deras "generösa" stil till de som arbetar som storsint och tror att de gör det med välvilja, medan de som inte har arbete blir utförsäkrade både till höger och vänster. Hur kan man tycka en SAAB anställd som inte fick hjälp under krisen, nu också utförsäkrad, men röstade på borgarna som vettig utifrån sin livssituation? Kanske hade varit vettigare att rösta på Socialdemokraterna som lovade 80% till 80% i akassan i valet. och inget slutdatum för de arbetare som blir arbetsskadade och sjuka och utförsäkras i dagsläget. Brukar kallas irrationellt beteende ;-)

  SvaraRadera
 3. Leine - Du uttrycker din vanliga vedervärdiga socialistiska människosyn och samhällssyn. Så länge det finns socialister av din sort i S borde partiet ställas utanför allt inflytande.

  SvaraRadera
 4. Förstår inte annat än att du försöker idiotförklara folk, möjligvis med något slags hopp om att folk en vacker dag ska inse hur det EGENTLIGEN hänger ihop. Den arbetslöse och utförsäkrade SAAB-arbetaren som röstat på Alliansen gjorde det säkert lika mycket FÖR en politik som skapar fler riktiga jobb som MOT ett parti som, likt dig, sätter procentuella ersättnings- och bidragsnivåer som högsta politiska målsättning. Mycket rationellt och hedervärt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men borgarnas politik har ju inte skapat så mycket fler jobb, till och med Reinfeldt ljuger ju om siffrorna http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14791680.ab Så att göra så människor som blir sjuka av olika slag, arbetslösa, ungdomar som har svårt att få jobb tack vare alliansen som inte satsar nämvärt på dessa grupper och som då får mindre att kunna köpa och konsumera leder till en ond spiral då fler fölorar sina jobb eftersom konsumtionen minskar.

   Så att beskylla sjuka och arbetslösa för att snylta genom bidrag när det är försäkringar som vi tillsammans betalat (även dom) är en sååå låg nivå och jag tycker ni borde gå en ordentlig kurs i socialförsäkringar (inte bidrag) googla gärna vad en försäkring innebär. Så sluta upp med att anklaga sjuka och arbetslösa för att paratisera på bidrag när det är försäkringar som i dagsläget Reinfeldt också snor från oss arbetare genom att höja löneskatten.

   Stig-Björn ser fram emot att slingra dig ur detta med att beskylla arbetslösa och sjuka som utnyttjar sin försäkring. Förklara gärna varför Reinfeldt snor mer från våra försäkringar genom att höja löneskatten.

   Radera