Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Miljöministerns hycklande

SvD genomförde en inte alltför vetenskaplig undersökning kring Bisfenol A från konserverad mat. Bisfenol A som rubbar hormonbalansen i kroppen är inte helt vetenskapligt utredd, men är naturligtvis en fara.

Själv tycker jag det är förfärligt med gifter i vår mat och använder Appen "What additivs" när jag handlar mat. men än mer förvånad blir jag när Miljöministern Lena Ek (C) uttrycker "oro" kring SvDs resultat.

Lena Ek och resten av den borgerliga Regeringen tog bort den extraskatt på Kadmium som hade till syfte att minska kadmium i vår mat. Hon kan ju inte vara helt rätt person att uttrycka "oro" när hon med berått mod godkänner mer kadmium till bl.a. skol och dagisbarn.

"Största källan till kadmiumexponering är livsmedel som vi konsumerar stora mängder av och som utgör basen i en väl sammansatt kost, t ex spannmålsprodukter och potatis."

Men angående Bisfenol A vill inte heller nu Lena Ek (C) agera:

"Svenska Dagbladets experiment stärker oss i uppfattningen att bisfenol A helt bör plockas bort ur förpackningar, matlådor och husgeråd som kommer i kontakt med livsmedel. Det finns en majoritet för ett förbud i riksdagen om Lena Ek lägger ett sådant förslag, säger Matilda Ernkrans (S) som är ordförande i miljö- och jordbruksutskottet."

"Ett svenskt förbud mot bisfenol A i konserver är inte aktuellt enligt miljöminister Lena Ek (C)."

Återigen lyser borgarnas hyckleri igenom när det gäller gifter i vår mat.

Media: SvDSvD, SvD, SvD, SvD, SvDAb, Ab, Gp, Ekot, EkotSR S1Tv4, Svt, NyTek, eKuriren, ST, GD, Ltz
Blogg: Supermiljöbloggen, Louise, Glassriket, Jens, Läkarstudent
Inlänkat: Eskil, Kadmiumregeringen

Annat: Livsmedelsverket om Kadmium

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar