Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Vem tror på Reinfeldt?


Vet inte direkt vilken verklighet som Fredrik Reinfeldt lever i, men nu sällar sig arbetsförmedlarna till kören av misslyckad arbetsmarknads politik. Borgarna med Fredrik Reinfeldt i spetsen har gjort mycket. Tyvärr eller som borgare, satsar men helt fel.

5.4miljarder i sänkt krogmoms skulle istället kunna ha betalat stora utbildningsinsatser som Socialdemokraterna föreslagit. Alliansen plockar bort 675 miljoner från gymnasierna (tänkt besparing 2 miljarder till 2015). Hur rimmar besparingarna med näringslivets ROP på hjälp efter kompetent arbetskraft?

Men även ungdomsgarantin eller jobb- och utvecklingsgarantin för långtidsarbetslösa räcker inte till. Insatserna i garantin anses ha för låg kvalitet.

Istället för att satsa på framtida generationer ger Fredrik Reinfeldt och resten av borgarna pengar från vår uppbyggda välfärd till företag i naiv tro att kasta pengar på dom genererar jobb. Tror utan vetenskapliga belägg att det genererar fler jobb genom att ge hjälp åt de som behöver det för att stimulera ekonomin så köpkraften får bredare bas hos folket och som ett resultat ökar efterfrågan.

Media: LN, SvD, Ltz, Öp, Ekot, Gp, Gd, Affärsliv

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar