Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Rättvisemärk Sverige.nu

Vi får dagligen höra om borgarnas skötebarn Fas3 missbrukas och blivit en avstjälpningsplats för icke önskvärda av samhället. Med detta menar jag att Borgarna med Fredrik Reinfeldt i spetsen inte satsar på ungdomar, arbetslösa eller sjuka i önskvärd utsträckning.


Vi får höra att ungdomar går direkt från skolan in i Fas3 är väl inget annat en ett bevis på borgarnas handfallenhet i arbetsmarknadsfrågor. Borgarna säger att de "plusjobb" som Socialdemokraterna instiftade var värre, men faktum är att med plusjobben fick de lön enligt kollektivavtal. Fas3 är en lönedumpning och grogrund för illojal konkurrens och utnyttjande av utsatta människor.


Människor i Fas3 kommer gång på gång med sina berättelser om hur arbetsgivaren (Fas3 anordnaren) beter sig, men inget händer.


Att Fairtrade märka Fas3 kanske vore något för att komma åt de som behandlar sina anställda dåligt. Fredrik Reinfeldt må ha slagit sönder välfärden men viljan  för oss att sjuka och arbetslösa ska överleva borde, och ska vara större.

Vår sammanhållning i samhället ställs på prov. Vi har inte råd att ställa grupper mot varandra. Sjuka,  friska, arbetslösa, arbetare, ungdomar och pensionärer alla måste vi hjälpa varandra. Moderaterna vill ha splittring och näringslivet vill ha arbetslösa för att pressa ner lönerna.

Tänk på detta nästa gång du röstar 2014.


Media: SVT, SVTSVTSVTSVT, dagens arena, SVT, Arbetet, SVTSVTSVT AftonbladetArbetetArbetet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar